DRAGNEA: Nu pot sa rog pe nimeni SA RAMANA CANDIDAT, NICI SA-L FORTEZ

Presedintele interimar al PSD, LIVIU DRAGNEA, a declarat joi NU POATE SA ROAGE, NICI SA FORTEZE pe cineva sa ramana CANDIDAT LA PRESEDINTIA PARTIDULUI, relateaza Agerpres.

Afirmatia sa vine in contextul renuntarii la cursa pentru sefia formatiunii social-democrate a lui ROBERT NEGOITA si SERBAN NICOLAE.

“M-au sunat mai multi colegi, am vazut si eu, ca si alti colegi, unii isi ANUNTA CANDIDATURA LA TELEVIZOR si si-o RETRAG PE FACEBOOK, altii si-o RETRAG PRIN SCRISORI DESCHISE, eu in schimb am vazut un singur coleg care si-a luat in serios anuntul de candidatura — domnul DANIEL SAVU si chiar il apreciez.

CITESTE SI: DRAGNEA, DESPRE RETRAGEREA CANDIDATURII LUI NEGOITA: AM LUAT ACT SI ATAT. IL SUSTIN LA SEFIA PSD BUCURESTI

El a trimis email-uri sau scrisori la toate organizatiile judetene, spunandu-le ca vrea sa candideze si intrebandu-i daca ii acorda sustinere. Am vazut, de asemenea, astazi doua declaratii, una a lui Mircea Geoana si una a lui Serban Nicolae. Mi se pare o echipa eficienta si foarte interesanta.
Ce sa fac mai mult? Nu pot sa rog pe nimeni sa ramana candidat, nici nu pot sa-l fortez, mi-e foarte greu sa mai comentez asta”, a spus Dragnea, la sediul PSD.

El considera ca un candidat serios la conducerea partidului este acela care ”VINE CU UN PROIECT DE CANDIDATURA abia dupa ce se finalizeaza termenul de depunere a candidaturilor si aceasta este validata”.

“Altfel, sunt actiuni de imagine pentru a le creste notorietatea unora sau altora in perspectiva alegerilor de la Congres pentru celelalte functii, iar solicitarile de acolo, din acea scrisoare deschisa, nu imi pot fi adresate mie, ci CExN si Comisiei electorale centrale. Nu pot fi sub nicio forma de acord cu solicitarea care este complet nestatutara, adica cineva care vorbeste de posibile nerespectari de reguli sau de statut sa ceara o incalcare grava a statutului care prevede fara dubiu ca alegerile pentru presedinte sa se desfasoare in cadrul unui SCRUTIN UNIVERSAL.

CITESTE SI: SERBAN NICOLAE NU a renuntat la candidatura pentru sefia PSD. ci vrea SCHIMBAREA PROCEDURII DE VOT. UPDATE

Deja este o prevedere pe care toti membrii de partid o sustin. Partidul se poate organiza si va fi un scrutin de succes, dar ca sa schimbi aceasta regula nu poti sa o faci pur si simplu prin declaratii, este o regula obligatorie”, a mentionat liderul PSD.

Dragnea a adaugat ca ii incurajeaza pe toti colegii care vor sa intre in cursa pentru sefia PSD sa-si depuna candidatura.

Liviu Dragnea a mai precizat ca nu se pune problema SANCTIONARII LUI SERBAN NICOLAE, care a acuzat nereguli in ”organizarea Congresului si a alegerilor pentru functiile de conducere la nivel national”, considerand-o ”profund viciata, nestatutara si confuza”. “E bine sa ai asa ceva in partid, ca altfel ar fi foarte multa plictiseala”, a spus acesta.