DRAGNEA: Nu putem sa sustinem un PREMIER DE LA ALT PARTID

Presedintele interimar al PSD, LIVIU DRAGNEA, a declarat miercuri ca partidul pe care il conduce nu poate risca sa SUSTINA UN PREMIER de la alta formatiune politica in ipoteza in care Guvernul Ponta va pica in perioada urmatoare, relateaza Agerpres.

“Am spus ca PSD nu poate sta intr-un Guvern, fiind cel mai mare partid din actuala coalitie, cu un premier de la alt partid din mai multe motive. (…) Exista riscul ca orice initiativa a PSD prin ministrii sai, pentru a pune in practica actul de guvernare, sa fie blocata de un premier de la alt partid si PSD sa ajunga in situatia in care sustine un guvern care nu promoveaza in principal si politicile social-democrate si sa si sufere costurile guvernarii. Nu putem risca asa ceva, sa sustinem alt premier din alt partid”, a spus Dragnea la Adevarul Live.

CITESTE SI: LIVIU DRAGNEA VA CANDIDA LA SEFIA PSD! CAND VA FACE ANUNTUL OFICIAL

Intrebat daca PSD ii va retrage sprijinul politic lui Victor Ponta in situatia in care presedintele Klaus Iohannis va declara public ca va sustine pentru functia respectiva tot un social-democrat, Liviu Dragnea a mentionat ca “PSD va reactiona atunci”.

“PSD vrea sa ramana la guvernare, acum este prim-ministru Victor Ponta, motiunea de cenzura a fost depusa impotriva Guvernului sau. Noi respingem motiunea de cenzura. In ipoteza in care premierul pleaca, ipoteza pe care nu o doreste nimeni din partid, Guvernul pica. Incep negocieri, din momentul acela toate deciziile sunt la presedintele Iohannis, care decide pe cine sa desemneze pentru functia de premier care poate constitui o majoritate. Efectiv, PSD pierde guvernarea. (…) PSD va reactiona atunci”, a aratat Dragnea.

Sursa foto: Gandul