Guvernul a adoptat ORDONANTA alesilor locali. Dragnea: Ordonanta este aceeasi cu cea din 2006, o dam din cauza blocajelor

Guvernul a adoptat, in sedinta de joi, ordonanta privind alesii locali. Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, la sfarsitul sedintei de Guvern, ca Legea primarilor este identica cu cea din 2006, mentionand ca ordonanta care le da voie primarilor sa treaca la alt partid sau sa devina independent este necesara din cauza blocajelor.

Intrebat de ce nu s-a dat o lege adoptata de Parlament si s-a mers pe ordonanta de urgenta emisa de Guvern, Dragnea a raspuns: “Un proiect de lege risca sa ne duca in 2015. Exista posibilitatea reala ca incepand cu octombrie sa fie cat mai putini parlamentari prezenti in Parlament. Riscam sa ne prinda primavara cu acelasi blocaj. Blocajul din administratie este prezent indiferent daca dvs acceptati sau nu. Parlamentul poate adopta o lege, nu-i opreste nimeni”.

Totodata, Dragnea ii transmite Ambasadei Statelor Unite ca “nu este nimic nedemocratic” in ordonanta. “Am inteles ce a spus Ambasada SUA, tinem cont, numai ca ne mentinem decizia”, a adaugat vicepremierul.

Citeste si: PONTA ISI ASUMA ORDONANTA ALESILOR TRASEISTI SI DA PRIMARILOR 45 DE ZILE SA-SI ALEAGA UN PARTID

Liviu Dragnea a mai spus ca argumentul acestei ordonante il reprezinta deblocarea administratiei publice si a adaugat ca actul nu va obliga pe nimeni sa treaca la un partid sau altul.

“Cum poate sa influenteze, daca nimeni nu este obligat? S-a introdus posibilitatea sa devina independent. S-a creat si aceasta posibilitate, complet diferita de ce era in 2006”, a spus Dragnea.

Citeste si: ACL: PNL SI PDL NU VOR PRIMI NICIUN PRIMAR, PRESEDINTE DE CONSILIU JUDETEAN, CONSILIER LOCAL SAU JUDETEAN TRASEIST

Intrebat de ce s-a schimbat termenul de 10 zile cu 45 de zile, Dragnea a spus: Pentru a nu se considera o presiune, s-a luat decizia de a se folosi tot termenul de 45 de zile”.

Intrebat de ce este cu caracter temporar aceasta masura, Dragnea a raspuns: “Asta va trebui sa decida Parlamentul. Daca prevederea actuala care constrange alesul local sa ramana legat de partid sau revenim la prevederile initiale”.

“Blocajul a aparut dupa ruperea USL”, a completat Dragnea, care a adaugat ca “