DRAGNEA REGRETA ca NU a putut pune in PRACTICA REGIONALIZAREA

Fostul ministru al Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, LIVIU DRAGNEA, a declarat, joi, la predarea mandatului catre SEVIL SHHAIDEH ca principalul sau regret este ca proiectul regionalizarii nu a fost pus in practica.

“Unul din marile mele regrete reprezinta faptul ca, brusc, a disparut in USL dorinta reala de a se modifica Constitutia, care (…) sa ne creeze posibilitatea ca, in Constitutie, sa apara denumirea de regiune, sa putem pune in practica regionalizarea.(…) Era si este necesara in continuare regionalizarea pentru Romania pentru ca declanseaza foarte multe energii, care acum sunt potentiale, dar nu sunt folosite. (…) asta este principalul meu regret”, a afirmat LIVIU DRAGNEA, la Ministerul Dezvoltarii, intr-o conferinta de presa prilejuita de predarea-primirea mandatului de ministru al Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

CITESTE SI: SHHAIDEH la preluarea mandatului: DRAGNEA, singurul MINISTRU ADEVARAT al Administratiei Publice si Dezvoltarii Regionale

Fostul ministru a precizat ca tinta majora, la preluarea mandatului, a fost realizarea Strategiei de dezvoltare teritoriala a Romaniei, iar acest obiectiv a fost atins.

O alta tinta a fost, potrivit lui DRAGNEA, cresterea gradului de absorbtie a fondurilor europene.

CITESTE SI: Sedinta CEx al PSD, pentru situatia lui DRAGNEA, va fi saptamana viitoare

“Nivelul de absorbtie era foarte scazut si era ingrijorator. Fata de 110 milioane de euro pe an, am reusit impreuna cu toata echipa sa ajungem la 2 miliarde de euro numai pe Programul Operational Regional, intr-un an si opt luni de zile”, a spus Dragnea, mentionand ca, pe mandatul sau de ministru, s-au realizat de asemenea “un program coerent de investitii publice si o prioritizare a investitiilor”.

Sursa foto www.b1.ro