DRAGNEA s-a intalnit cu reprezentantii Asociatiei Nationale a Veteranilor de Razboi.

Granitele tarii se datoreaza si faptului ca veteranii de razboi au luptat sa apere statul, a declarat luni presedintele PSD, LIVIU DRAGNEA, la o intrevedere cu reprezentanti ai Asociatiei Nationale a Veteranilor de Razboi, informeaza Agerpres.

“Sunteti, pentru mine cel putin si pentru partidul pe care il conduc, un munte de intelepciune si decenta si oameni curajosi. Maine, daca este o parada, asa cum este de fiecare data de Ziua Nationala, este si datorita dumneavoastra. Granitele acestei tari sunt acestea pe care le avem si datorita jertfei romanilor si faptului ca dumneavoastra ati luptat sa aparati aceasta tara (…)”, a mentionat Dragnea, adaugand ca intentioneaza sa ajunga la parada de Ziua Nationala.

CITESTE SI: LIVIU DRAGNEA: Toti bugetarii au nevoie de SALARII DECENTE

Potrivit acestuia, azi nu mai sunt baionete, dar raman responsabilitatile pentru poporul roman. “Astazi nu mai avem baionete, dar avem responsabilitati si misiuni chiar pentru poporul roman, poate dorinta de a lasa pentru copiii, nepotii nostri o tara bogata, libera si respectata in lume, poate sa fie cea mai mareata dorinta si menire a noastra si trebuie sa o indeplinim, acesta este unul dintre motivele pentru care am spus mereu si o sa o spun mereu, pana vom realiza acel program national de dezvoltare a Romaniei, care sa coaguleze toate energiile pozitive din aceasta tara, sa nu ne mai pierdem in dispute mici ce nu aduc nimic bun pentru romani”, a spus liderul PSD.

In opinia sa, toti avem de invatat de la veteranii de razboi. “Am vrut sa vorbesc cu acesti oameni onorabili pentru ca pentru mine veteranii de razboi reprezinta, dincolo de decenta cu care traiesc si fata de ce au facut pentru aceasta tara, un munte de intelepciune si inspiratie de la care toti avem oricand ceva de invatat si bineinteles ca tara nu a facut si nu face in continuare poate tot ceea ce merita sa fie facut pentru dumnealor. Am avut discutii despre pensii. Pentru invalizii de razboi, o pensie pentru gradul I de invaliditate este 402 de lei, o pensie pentru gradul II de invaliditate este 305 de lei de exemplu”, a declarat Dragnea.

CITESTE SI: LIVIU DRAGNEA despre votul pentru RIDICAREA IMUNITATII

El a mentionat ca a discutat despre indemnizatiile urmasilor veteranilor de razboi.

“Am discutat despre faptul ca au prevedere legala pentru a primi medicamente gratuit numai ca, din cauza birocratiei sau poate a unor complicatii a modului cum se prezinta medicamentele, in realitate nu pot beneficia de aceste gratuitati. De asemenea, este vorba despre gratuitatea transportului pe care risca sa o piarda incepand cu 1 ianuarie, pentru ca trebuie din nou prelungit un act normativ ce ii incurca mai mult. Toate aceste lucruri sunt puse intr-un memoriu. O sa incerc sa vorbesc cu cei care sunt in drept sa faca aceste lucruri ce tin de Guvern, iar ceea ce tine de Parlament, sper sa gasesc intelegere sa indreptam, pentru ca noi discutam despre 25.000 de veterani de razboi care mai sunt in viata si poate o suta doua zeci si ceva de mii de urmasi ai veteranilor”, a spus liderul PSD.

La randul sau, presedintele Asociatiei Nationale a Veteranilor de Razboi, Marin Dragnea, s-a declarat surprins de initiativa presedintelui PSD. “M-ati surprins cu initiativa dumneavoastra sa ne intrebati de sanatate (…) Doresc ostasilor romani de la sanatate, viata lunga si Nu uita ca esti roman!”, a declarat Marin Dragnea.

 Sursa foto: agerpres