DRAGNEA S-A SUCIT! Nu mai vrea sa fie PREMIER! Ce spune liderul PSD despre evaluarea si remanierea Guvernului si cine il ataca

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminica seara, la postul Romania TV, ca nu isi mai doreste sa fie premier, indiferent ce va decide Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR), saptamana viitoare, referitor la Legea 90/2001, conform careia pot fi membri ai Guvernului persoanele care nu au condamnari penale si nu se gasesc in cazuri de incompatibilitate.

“Ceea ce s-a intamplat este istorie. (…) Obiectivul meu nu mai este sa fiu prim-ministru. Obiectivul meu este sa gestionez, atat cat pot, conducerea Camerei si conducerea Parlamentului impreuna cu Calin Popescu Tariceanu si sa sprijin cu toata puterea mea actiunea guvernamentala indiferent ce va spune CCR saptamana viitoare”, a afirmat Liviu Dragnea, potrivit Agerpres. Curtea Constitutionala a Romaniei a amanat, pentru 4 aprilie, pronuntarea in cazul sesizarii Avocatului Poporului cu privire la articolul de lege care interzice persoanelor condamnate sa fie membri ai Guvernului.

Totodata, Liviu Dragnea a mai declarat la Romania TV, ca va prezenta la finalul saptamanii viitoare o evaluare proprie, ca sef al partidului, asupra activitatii ministrilor, urmand ca acest subiect sa fie discutat si in primavara, fara sa excluda ca in vara sau la toamna sa apara si remanieri.

“Sper ca la sfarsitul saptamanii viitoare sa am o conferinta de presa sa prezint o evaluare a activitatii Guvernului, ca presedinte al partidului si prin comparatie cu programul de guvernare”, a spus Dragnea, potrivit News.ro. El a afirmat ca, avand in vedere “perioada tulbure” din ultima perioada, Guvernul “si-a facut treaba”. “Rezultatele pe primele trei luni sunt bune”, a adaugat seful PSD.

Intrebat daca se pune si problema unor remanieri, Dragnea a afirmat ca astfel de discutii vor avea loc la inceputul verii, dupa ce va fi facuta o analiza mai amanuntita in Guvern in luna mai. “Vom vedea daca vor fi schimbari sau nu, la vara, la toamna, daca se vor face la anul sau nu se vor face. E prematur sa discutam acum. Majoritatea ministrilor isi fac treaba”, a spus Dragnea.

Liderul PSD Liviu Dragnea a mai afirmat duminica seara, intr-o emisiune la Romania TV, ca a observat “o anumita coordonare” a atacurilor la adresa sa, venite atat din partea unor politicieni, printre care si Victor Ponta, cat si a unor jurnalisti. “Unii spun ca ar fi o coordonare de la SRI, altii zic ca ar fi o coordonare si o comanda de la Soros”, a declarat Dragnea, sustinand ca se urmareste vulnerabilizarea sa sau chiar influentarea procesului in care este judecat.

Sursa foto: realitatea