DRAGNEA sufla si-n IAURT: GUVERNUL TUDOSE, EVALUAT la o saptamana dupa INSTALARE

Premierul Mihai Tudose este chemat luni sa dea socoteala in fata liderilor coalitiei de guvernare PSD-ALDE, la doar cateva zile de la instalarea sa la Palatul Victoria. Tudose este asteptat in biroul lui Liviu Dragnea de la Camera Deputatilor luni dimineata, informeaza postul de televiziune Digi24.

De altfel, presedintele PSD a anuntat public ca ii va chema rapid la raport pe ministrii abia instalati dupa caderea guvernului Grindeanu. “Vom avea o ‘coalitie’ (sedinta a PSD-ALDE, n.red.) in care va fi invitat prim-ministrul si o serie de membri din Cabinet pe care ii va hotari domnul Tudose si vom discuta dupa prima saptamana de guvernare care sunt concluziile lor”, a declarat Dragnea zilele trecute.

Acesta nu a precizat insa daca opinia publica va afla detalii cu privire la reusitele si nereusitele ministrilor vizati sau, dimpotriva, PSD-ALDE va transmite cateva concluzii de ansamblu privind activitatea Cabinetului Tudose.

Liderul PSD, care nu poate fi el insusi premier din cauza condamnarii penale, se foloseste intens de acest instrument al “evaluarii” in schimbarea ministrilor, chiar daca pana acum nu este deloc limpede cum se face acest lucru. Chiar premierul Sorin Grindeanu al carui guvern a fost daramat de propriul partid prin motiune de cenzura, a contestat autoritatea lui Darius Valcov, cel despre care se spune ca ar fi girat actiunea de evaluare in cazul sau, iar unii dintre ministri au afirmat ca propriile evaluari au fost gresite.

Liviu Dragnea este convins insa ca evaluarea la partid si chiar auto-evaluarea genereaza rezultate bune la guvern. “Au stabilit deja grupuri de lucru foarte bine articulate, cu grafice saptamanale, cu rapoarte saptamanale. Ministrii se vor autoevalua, pentru ca cel mai eficient mod este ca tu sa te evaluezi, nu sa te evalueze altcineva”, a precizat liderul social-democratilor.

Sursa foto: realitatea