Dragnea: Sunt foarte suparat de demisia Gabrielei Firea, vom discuta in sedinta USL de saptamana viitoare

Social-democratul Liviu Dragnea s-a declarat foarte suparat de demisia Gabrielei Firea din toate functiile detinute in PSD si a adaugat ca ceea ce s-a intamplat in USL Ilfov este “profund incorect din partea PNL”.

“Sunt foarte suparat din cauza acestei demisii. Firea este un om politic pe care il apreciez foarte mult, are multe calitati,e ste un om politic dedicat care isi iubeste comunitatea. Ce s-a intamplat la Ilfov e profund incorect din partea colegilor din PNL. Nu e in regula. Ce s-a intamplat ieri cred ca a umplut paharul. Daca cineva de la PNL face alianta cu PDL si exclude PSD din alianta si este avansat pentru asta intr-o functie in partid in PNL, sigur ca esti foarte suparat. Amaraciunea asta se duce si in partid. Sunt foarte suparat ca Gabi Firea a facut acest gest, pe fond cred ca are dreptate”, a declarat Liviu Dragnea.

Vicepremierul Dragnea a mai spus ca tensiunile existente la nivelul organizatiilor locale ale USL vor fi discutate in sedinta USL care se va desfasura saptamana viitoare.

“Nu poti sa lasi sa se intample foarte multe neintelegeri in judete, pentru ca daca se atinge o masa critica, nu se mai ating obiectivele. Sper ca saptamana viitoare sa discutam in sedinta USL despre situatia de la Ilfov, Arad si celelalte filiale. Ponta si Antonescu s-au vazut luni dimineata si au discutat aceste aspecte. Gabi Firea sper sa ramana cu sufletul alaturi de noi, ii inteleg supararea”, a mai spus Dragnea.

Senatorul Gabriela Firea a anuntat vineri, prin intermediul unui comunicat de presa, ca demisioneaza din toate functiile detinute in PSD, respectiv cele de vicepresedintre, presedinte al PSD Ilfov si membru al PSD.

Firea va ramane senator independent. Ea s-a aratat deranjata de faptul ca partidul din care a facut parte nu a reactionat la situatia din PSD Ilfov, respectiv la presupusa colaborare intre PNL Ilfov si PDL. 

Gabriela Firea arata in comunicat ca a luat aceasta hotarare dupa 24 de ore de la “decizia PNL de a accepta planul cu PDL”, deranjata fiind si de faptul ca PSD nu a avut nicio reactie la numirea lui Marian Petrache in fruntea campaniei liberalilor pentru alegerile europarlamentare.

“Incepand cu data de 10 ianuarie 2014, am demisionat din toate functiile detinute in cadrul PSD, respectiv vicepresedinte la nivel national si presedinte al organizatiei judetene Ilfov, precum si din calitatea de membru al partidului”, a anuntat senatorul Gabriela Firea.

Firea spune ca a luat aceasta hotarare “dupa 24 de ore de la decizia PNL de a accepta colaborarea in plan local cu PDL, reactionand la conflictul din USL Ilfov prin promovarea presedintelui PNL Ilfov in functia de coordonator al campaniei electorale a PNL pentru alegerile europarlamentare, timp in care niciun lider al PSD nu a luat pozitie fata de aceast demers flagrant de rupere a USL”.

“In ciuda indemnurilor repetate pe care le-am primit, prin diverse canale, de a accepta aceasta situatie, pentru ca asa e in politica, nu pot sa asist pasiva la incalcarea flagranta a principiilor care au stat la baza formarii USL și pentru care am fost votați de oameni in 2012. Nu exista nicio justificare credibila pentru a accepta ca la nivelul judetului Ilfov Uniunea Social Liberala sa fie extinsa de la 4 la 6 partide, respectiv cardașia PNL-PDL-PPDD la care se adauga, de forma, PSD, UNPR si PC. Dupa cum nu este admisibil ca primariile «neprietene» sa fie lasate fara fonduri, iar PDL sa detina un post de vicepresedinte al Consiliului Judetean in detrimentul PSD”, mai spune senatorul Gabriela Firea.

Firea mai spune ca a fi consecventa unor idei a transformat-o in tinta atacurilor si ironiilor celor care pun pe primul plan interesele personale.

“Constat cu amaraciune ca a fi consecventa unor idei și principii, cum ar fi unitatea USL, care nu se poate baza decat pe respect reciproc și pe respectarea cu strictețe a documentelor acestei alianțe, m-a transformat in ținta atacurilor și ironiilor celor care pun pe primul plan interesele personale. Am promis, cu toții, in campania electorala ca vom face dreptate pana la capat, dar se pare ca nu avem toți aceeași reprezentare a ideii de dreptate”, sustine Gabriela Firea.

Ea mai spune ca, “daca sunt lideri ai USL care au o agenda politica diferita de cea asumata oficial, este problema lor”.

“Eu insa nu pot fi partașa la niciun fel de scenarii oculte, cu sau fara știrea mea. Am pornit pe acest drum cu convingerea ca voi putea sa fac un alt fel de politica, și nu renunț la acest obiectiv. Voi activa in continuare ca senator independent, și ma voi implica cu toata puterea in rezolvarea problemelor cetațenilor din colegiul pe care il reprezint și pentru ideile generoase cuprinse in programul politic prin care USL a caștigat alegerile in 2012″, precizeaza Gabriela Firea in comunicatul de presa.

Firea a acuzat PNL Ilfov ca a facut in Consiliul Judetean alianta cu PDL, iar liderul PNL Ilfov, Marian Petrache, a afirmat, la RTV, ca a facut acest lucru pentru a putea duce la indeplinire proiecte cu care s-a angajat in fata electoratului, in conditiile in care majoritatea cu PSD nu mai functiona.