DRAGNEA, suparat pe colegii care AU CHIULIT la votul pentru INVESTITIILE IN AGRICULTURA

In Camera Deputatilor ar fi trebuit sa se voteze miercuri un proiect de lege ce prevede alocarea a PESTE UN MILIARD DE EURO, investitii pentru SISTEMUL DE IRIGATII, astfel incat fermierii sa nu mai sufere pierderi din cauza secetei in fiecare an. Proiectul a fost insa respins pentru ca mai multi deputati AU LIPSIT si NU S-A MAI INTRUNIT CVORUMUL. LIVIU DRAGNEA, si-a acuzat colegii ca au lipsit doar pentru ca initiativa a venit din opozitie, de la RALUCA TURCAN (PNL). Mai mult, el s-a intrebat retoric daca acestia ar mai fi lipsit daca s-ar fi discutat despre MARIREA PROPRIILOR PENSII.

”E o lege de o importanta extraordinara, o modalitate prin care agricultura si economia sa primeasca un sprijin serios. Se vorbeste de ani de zile despre sistemul de irigatii, in fiecare vara fermierii se plang de seceta, politicienii se plang si ei… Noi am venit in parlament cu un program de investitii bine structurat pe termen lung de 1 miliard de euro pentru modernizarea sistemului de irigatii si cu masuri prin care sa aducem apa gratuit pe canalele magistrale si apoi fermierii sa suporte doar costurile pentru infrastructura secundara de pe terenul lor. Asta ar face ca miile de fermieri sa-si poata folosi instalatiile de irigatii”, a detaliat Dragnea masurile ce au fost inaintate astazi spre a fi votate.

Acesta si-a acuzat propriii colegi ca au lipsit si nu si-au dat votul doar pentru ca initiativa aparitine Ralucai Turcan de la PNL.

CITESTE SI: CONSTANTIN: CRESCATORII DE BOVINE VOR PRIMI 1.600 DE LEI PE CAP DE ANIMAL, PRIN SPRIJIN CUPLAT

”Azi am constata niste motive politicianiste pentru a se abtine de la vot, desi era o ocazie pentru toata lumea. Eu am explicat cu doar cateva minute inainte de ce toata coalitia sustine initiativa doamnei Turcan, care mi-a explicat-o acum trei saptamani. Noi am sustinut-o chiar daca vine din alta parte pentru ca e o masura foarte buna si de fiecare data cand cineva din opozitie vine cu o initiativa buna eu voi spune la microfon cine a avut-o. Asa cred ca trebuie sa functionam. Acum sa vedem pe procedura daca poate fi adoptata alta ordonanta de urgenta sau ramane aceasta in vigoare”, a mai sustinut liderul PSD.

”Faptul ca parlamentarii nostri nu au fost prezenti e vina noastra a tuturor, a celor care conduc partidul si Camera, a celor care sunt lideri de grup si a celor din comisii. Se impune o noua randuiala in coalitie. DACA AZI ERA IN PLEN VOTUL PENSIILOR PARLAMENTARE MAI ERAU ABSENTI? Sunt foarte suparat sunt mii de fermieri care asteptau proiectul asta, o intreaga agricultura astepta si economia si noi ne-am jucat”, a comentat acesta.