DRAGNEA: Vii repede si spui ca VREI ALEGERI ANTICIPATE. De ce? Ca sa dea bine la public?

Presedintele Partidului Social Democrat, LIVIU DRAGNEA, a declarat vineri ca ALEGERILE ANTICIPATE pot fi organizate cel mai devreme pe 5 aprilie anul viitor, iar pana atunci treburile tarii vor fi gestionate de un GUVERN INTERIMAR CU ATRIBUTII LIMITATE.

“Sunt de acord sa avem o abordare mult mai echilibrata, mult mai inteleapta. Vii repede si spui ca vrei alegeri anticipate. De ce? Ca sa dea bine la public? Eu zic ca trebuie sa fim responsabili. Totusi tara asta trebuie tinuta sub control. Avem niste parteneriate strategice importante cu Statele Unite, niste angajamente economice si financiare cu parteneri importanti si nu vreau sa ma joc cu vorbele. Vorbim de alegeri anticipate care se pot organiza in 5 aprilie sa zicem, cel mai devreme, in ideea in care respectam Constitutia, pentru ca eu inteleg si e firesc ca suntem toti revoltati ca alegerile trebuie sa fie respectate”, a spus Dragnea, la sediul PSD.

El a adaugat ca alegeri anticipate ar insemna ca pana la 5 aprilie guvernul care va gestiona treburile tarii sa fie actualul guvern interimar, care are atributiuni limitate, care nu are posibilitatea sa adopte proiecte de lege sau ordonante de urgenta si nu poate sa prezinte in Parlament un proiect de buget pana in aprilie, ceea ce ar avea consecinte destul de grave atat asupra cresterii economice, cat si asupra programelor europene.

CITESTE SI: PONTA, CONVINS DE PSD SA DEMISIONEZE, DUPA REFUZUL LUI OPREA DE A SE RETRAGE DIN GUVERN – SURSE

“Daca presedintele si celelalte forte politice ajung la concluzia ca trebuie sa facem alegeri anticipate si sa tinem acest guvern interimar pana in aprilie o sa discutam, dar eu cred ca trebuie sa cumpanim mult mai bine — obiectivele solicitate de societate pot fi atinse mai bine cu un guvern interimar si instabil pana in aprilie sau pot fi atinse daca, cu foarte muta cumpanire, se instaleaza un guvern de tehnocrati, cu oameni foarte bine pregatiti, care sa inceapa sa faca lucruri, fara a mai vorbi de faptul ca vine iarna, o iarna care s-ar putea sa fie foarte grea pentru Romania si unde trebuie luate foarte multe decizii. Un guvern interimar poate sa genereze o lipsa de implicare a multor institutii si poate sa genereze o lipsa de implicare a multora care lucreaza in institutiile respective, pentru ca exista instabilitate la varful guvernului”, a mentionat Dragnea.

Sursa foto: Jurnalul