DRAGOS BASESCU, TRIMIS IN JUDECATA de DNA. A pretins UN MILION DE EURO pentru INFLUENTAREA JUSTITIE. UPDATE

DRAGOS BASESCU, nepotul fostului presedinte TRAIAN BASESCU, a fost TRIMIS IN JUDECATA de procurorii DNA pentru TRAFIC DE INFLUENTA, el fiind in prezent sub control judiciar pe cautiune.

UPDATE 15.40 Potrivit unui comunicat al DNA transmis luni Agerpres, in 13 martie 2014, “Dragos Basescu, beneficiind de ajutorul lui Ciprian Nistor, i-a pretins unui om de afaceri (n.r. — Sandu Staicu), denuntator in cauza, 500.000 de euro pentru o solutie de RESPINGERE A ARESTARII intr-o contestatie formulata de catre DIICOT in dosarul ce il privea si inca 500.000 euro atat pentru obtinerea unei SOLUTII FAVORABILE in cauza respectiva, cat si pentru ridicarea sechestrului aplicat asupra bunurilor acestuia”.

“In sprijinul acestor pretentii, Dragos Basescu a lasat sa se creada ca are influenta pe langa organele judiciare respective si chiar a promis ca va interveni in sensul celor aratate mai sus. Deoarece denuntatorul le-a spus celor doi ca nu are posibilitatea sa achite o suma atat de mare si ca nici nu doreste sa se faca vreo interventie de acest gen, Dragos Basescu i-a propus acestuia ca solutie incheierea unui CONTRACT FICTIV DE CONSULTANTA prin care urma sa achite suma pretinsa de 1.000.000 euro, esalonat, pe o perioada de pana la 2 ani, in functie de evolutia dosarului. Pentru a nu trezi suspiciuni, contractul respectiv urma sa fie incheiat cu o societate de consultanta internationala”, sustin procurorii.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucuresti, cu propunere de a se mentine masura preventiva dispusa in cauza.

In dosar a fost deferit justitiei si omul de afaceri CIPRIAN NISTOR, aflat in executarea unei pedepse privative de libertate in alta cauza, pentru complicitate la trafic de influenta.

CITESTE SI: DRAGOS BASESCU S-A PREZENTAT LA SECTIA 14 DE POLITIE PENTRU CONTROLUL JUDICIAR

Stire in curs de actualizare.

Sursa foto: Mediafax