Dragos Basescu, nepotul lui Traian Basescu, are probleme cu Fiscul din cauza unor datorii la stat

Dragos Basescu, nepotul presedintelui Traian Basescu, are probleme cu Fiscul. Firma de consultanta pentru afaceri si management pe care o detine a fost somata, in 2013, de doua ori de Fisc pentru a-si plati datoriile la bugetul de stat, care insumeaza peste 13.000 de euro, scrie Ziarul Ring.

In primele luni ale acestui an, Serviciul Colectare si Executare Silita din cadrul Administatiei Finantelor Publice Sector 1 a emis doua somatii si titluri executorii pentru plata sumelor datorate bugetului general al statului de societatea care apartine nepotului lui Traian Basescu, precizeaza sursa citata.

Firma detinuta de Dragos Basescu a fost somata sa-si plateasca datoriile in termen de 15 zile de la data respectivelor anunturi. SRL-ul lui Dragos Basescu se regaseste pe listele datornicilor la Fisc actualizate la data de 31 decembrie 2013. Mai precis, potrivit “Ring” firma are datorii de 46.820 de lei la bugetul de stat si de 9.749 de lei la cel al asigurarilor sociale de stat.

Totodata, are obligatii restante si la bugetul asigurarilor de sanatate, de 3.326 de lei, si la cel al asigurarilor pentru somaj, de 319 lei, fiind demarata procedura de executare silita. In total, este vorba despre datorii de 60.214 lei (n.r. – aproximativ 13.300 de euro). Nu stim insa daca, dupa primirea somatiilor, firma si-a platit restantele.

Foto: Ziarul Ring