DRAGOS BILTEANU, seful SIF BANAT, a fost ARESTAT pentru 30 de zile in dosarul SIF-urilor

DRAGOS BILTEANU, seful SIF BANAT si sotul cantaretei CRISTINA RUS, a fost ARESTAT PREVENTIV pentru 30 de zile. BILTEANU este principalul inculpat in DOSARUL care vizeaza DELAPIDAREA si MANIPULAREA de CAPITAL din cadrul fondurilor SIF BANAT si SIF MUNTENIA.

DRAGOS BILTEANU este acuzat de DELAPIDAREA a 13 milioane de euro si a fost ARESTAT PREVENTIV in dosarul MANIPULARII PIETEI de CAPITAL și DELAPIDARII societatilor de investitii financiare. Din aprilie 2012, pana in luna noiembrie a acestui an, seful SIF BANAT-CRISANA, DRAGOS BILTEANU, si NICULAE MERGEANI, de la SIF MUNTENIA, s-au indeletnicit cu DELAPIDAREA banilor societatilor pe care le conduceau, se arata in referatul procurorilor DIICOT. 

CITESTE SI: DRAGOS BILTEANU, sotul CRISTINEI RUS, retinut in dosarul DELAPIDARII SIF-urilor 

Procurorii spun ca gruparea folosea companii off-shore pentru a pacali brokerii de pe bursa ca actiunile SIF-urilor erau cautate.

Inculpatii BILTEANU DRAGOS GEORGE, EL LAKIS NAJIB, MERGEANI NICULAE, PRODAN VICTOR, LAKIS NABIL si BILTEANU GHEORGHE au constituit un grup infractional organizat ce a avut ca scop obtinerea de sume de bani din patrimoniul SIF BANAT CRISANA si SIF MUNTENIA SA Bucuresti, prin DELAPIDAREA acestora, fonduri ce au fost transferate ulterior prin intermediul mai multor societati nerezidente (offshore), controlate tot de catre membrii grupului in mod direct sau prin persoane interpuse, in vederea reciclarii, tocmai pentru a ascunde adevarata natura a provenientei acestora.

CITESTE SI: Ambulanta chemata la DIICOT pentru socrul CRISTINEI RUS 

Banii transferati in companile off-shore au fost folositi apoi pentru a induce in eroare jucatorii de pe Bursa. Au simulat ca exista interes pentru actiunile SIF-urilor, pe care de fapt le controlau chiar ei.

Sursa foto: realitatea.net