DRAGOS DOROS A DEMISIONAT DE LA SEFIA ANAF! BOGDAN NICOLAE STAN este noul director al Fiscului

DRAGOS DOROS a DEMISIONAT de la sefia ANAF, au declarat surse din Ministerul de Finante pentru Profit.ro. Decizia lui DRAGOS DOROS survine in contextul in care ministrul Finantelor, Viorel Stefan, a anuntat eliminarea formularului 088 de inregistrare in scopuri de TVA si o analiza a activitatii presedintelui Fiscului, sugerand ca cele doua masuri au legatura intre ele.

UPDATE 2: Bogdan Nicolae Stan a fost numit oficial presedinte al ANAF, dupa demisia lui Dragos Doros din fruntea institutiei. Anuntul a fost publicat in Monitorul Oficial. 

UPDATE 1: “Conform datelor provizorii centralizate pana in prezent, ANAF a colectat in 2016 venituri bugetare cumulate in cuantum de 199,40 miliarde de lei, cu 2,60 de miliarde de lei mai mult decat in 2015 si cu 3,52 miliarde de lei (1,8%) mai mult decat programul prevazut in ianuarie 2016 de legile bugetare, in timp ce programul revizuit la rectificarea din noiembrie 2016 a fost indeplinit in proportie de 99,8%, se arata intr-un comunicat ANAF transmis vineri, la cateva ore dupa anuntul demisiei sefului institutiei, DRAGOS DOROS.

STIRE INITIALA

DRAGOS DOROS, seful ANAF, a confirmat vineri dimineata ca si-a dat demisia din functie, dupa ce informatia aparuse pe surse inca de aseara. “Decizia mea de a pleca e de ceva timp, am ramas pana vine un inlocuitor (…) Eu mi-am dat deja demisia”, a declarat DRAGOS DOROS, numit in functie in martie 2016 de fostul premier Dacian Ciolos.

Intrebat de jurnalisti cum comenteaza anuntul facut de noul guvern potrivit caruia ANAF va fi supusa unui control, DRAGOS DOROS a raspuns: “Este normal sa fie verificata”.In ceea ce priveste incasarile inregistrate in timpul mandatului sau, seful demisionar al ANAF a anuntat ca agentia o sa dea un comunicat astazi.

“O sa vedeti, cifrele sunt ok”, a precizat el fara sa dea mai multe detalii.Cat despre renuntarea la controversatul formular 088, Dragos Doros a spus ca decizia ii va apartine noului guvern.”E o decizie a noului guvern. Se poate renunta, se fac analize, presedintele ANAF care va fi numit va lua o decizie echilibrata, ca sa fie mai usor si pentru mediul de afaceri, iar ANAF sa isi pastreze instrumentele de verificare pentru firmele fantoma si celelalte elemente pe care le are in vedere pentru diminuarea evaziunii”, a completat DRAGOS DOROS.

Introdus in ianuarie 2016 si contestat puternic de consultantii fiscali, formularul de inregistrare in scop de TVA, 088, a fost considerat “excesiv” si de fostul secretar de stat Gabriel Biris, care spunea ca el “nu trateaza cauza evaziunii fiscale, ci efectele ei”. Cel care a cerut Guvernului Grindeanu sa renunte la acest formular a fost chiar liderul PSD Liviu Dragnea.

Unul dintre numele vehiculate pentru sefia Fiscului este Florin Tutunaru, vicepresedinte ANAF. Acesta este cunoscut ca apropiat al sefului PSD Liviu Dragnea, persoana care l-ar fi sprijinit sa ajunga la ANAF. Nu este sigur ca acesta va si accepta noua functie.

Sursa foto: bursa