DRAGOS IFTIME, fost deputat PDL, CONDAMNAT la 6 ani de INCHISOARE

DRAGOS IFTIME, fost deputat PDL, a fost CONDAMNAT DEFINITIV, joi,  la sase ani de INCHISOARE CU EXECUTARE. Acesta a fost gasit vinovat de comiterea mai multor infractiuni: spalare de bani si evaziune fiscal, asociere in vederea savarsirii de infractiuni, aderare la grup infractional organizat.

Alaturi de fostul deputat, judecatorii Curtii de Apel Iasi i-au condamnat la inchisoare cu executare pe tatal sau, cumnatul dar si alti trei rromi din comuna ieseana Grajduri, cu care ar fi derulat afacerile ilegale.

Citeste si: RECURSUL lui Mircea Basescu se judeca vineri

IFTIME a fost trimis in judecata la sfarsitul lui 2013 de procurorii DIICOT Iasi, alaturi de tatal sau, Ionel Iftime, si de Ionut Iftime Atofanei, directorul comercial al firmei familiei deputatului, Koket SA.

Potrivit procurorilor anticoruptie, cei trei „s-au asociat in vederea savarsirii infractiunilor de evaziune fiscala si spalare de bani, prin folosirea unor facturi prin care oglindeau operatiuni comerciale fictive cu (…) reprezentanti ai Black Company (Grajduri, judetul Iasi), societate care in fapt nu avea nicio activitate reala.

Citeste si: Omul de afaceri Ion Govoreanu, CONDAMNAT la 3 ani si jumatate de inchisoare pentru INSELACIUNE

“Conform aceleiasi scheme financiare, invinuitii au falsificat documente contabile si registre contabile, astfet incat au dorit sa lase impresia ca intreaga evaziune fiscala s-ar fi produs doar in contabilitatea Black Company SRL prin neinregistrarea veniturilor, si nu in contabilitatea Koket SRL prin inregistrarea de operatiuni fictive“, au mai notat procurorii in rechizitoriu. Acestia mai mentioneaza ca grupul infractional era coordonat chiar de Dragos Iftime, iar prejudiciul adus statului se ridica la 500.000 de euro. Metoda, sustin procurorii, era foarte simpla.

Chitantele si facturile in alb cumparate de la firma din Grajduri erau completate ulterior de reprezentantii Koket SRL, „pentru a justifica in contabilitate intrarile de animale de la persoanele juridice, cu toate ca acestea proveneau de la persoane fizice, si a-si crea posibilitatea de compensare sau rambursare TVA de la bugetul de stat“, au mai aratat procurorii DIICOT in actul de acuzare.

Sursa foto: dcnews.ro