DRAGOS NEDELCU, AUDIAT la DNA in dosarul lui SERGIU LUCINSCHI

Fostul jurnalist DRAGOS NEDELCU s-a prezentat miercuri la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) pentru a fi AUDIAT in dosarul lui SERGIU LUCINSCHI, fiul fostului presedinte al Republicii Moldova.

SERGIU LUCINSCHI este cercetat sub control judiciar pentru santaj si trafic de influenta, in dosar fiind insa arestat preventiv Constantin Comaneanu, ofiter de politie din cadrul DIICOT. De asemenea, in cauza, este anchetat procurorul DIICOT Remus Jurj si avocatul RADU PRICOP, ginerele fostului presedinte TRAIAN BASESCU, sub control judiciar, pentru complicitate la santaj.

“In perioada decembrie 2014 — martie 2015, Sergiu Lucinschi, beneficiind de complicitatea suspectilor Radu Pricop si Remus Jurj, a exercitat asupra unui om de afaceri actiuni de constrangere, pentru a-l determina sa-i remita suma totala de 4.000.000 euro, nedatorata de acesta din urma, in vederea retragerii unei plangeri penale formulate la DIICOT, ce face obiectul unui dosar penal, pentru mai multe infractiuni (printre care si gestiune frauduloasa). De asemenea, inculpatul i-a promis omului de afaceri ca va depune diligentele necesare, astfel incat sa fie schimbata incadrarea juridica a tuturor faptelor in infractiunea de “gestiune frauduloasa”, pentru care, la retragerea plangerii prealabile, ancheta inceteaza”, sustine DNA, potrivit Agerpres.

Citeste si: ICCJ: SERGIU LUCINSCHI ramane in LIBERTATE sub CONTROL JUDICIAR

Totodata, Constantin Comaneanu, care desfasura activitati specifice in acelasi dosar, printr-un intermediar, i-a solicitat omului de afaceri o suma de bani, initial neprecizata, afirmand ca poate influenta modul de solutionare a dosarului respectiv.

RADU PRICOP este acuzat ca a uzat de calitatea de avocat in savarsirea faptei retinute in sarcina sa, rezultand ca, desi initial a oferit, personal, lui SERGIU LUCINSCHI “consultanta juridica”, continand elemente contrare legii, ulterior, pentru a masca participatia la fapta respectiva, a procedat la interpunerea, in relatia cu acesta, a altor persoane, pentru a disipa eventuala raspundere penala. Procurorii sustin ca el a transmis, prin intermediul acestora, lui SERGIU LUCINSCHI informatiile necesare obtinerii sumei de bani necuvenite.

Citeste si: RADU PRICOP, ginerele lui TRAIAN BASESCU, sub CONTROL JUDICIAR. UPDATE

DRAGOS NEDELCU a fost redactor-sef adjunct la saptamanalul economic “Capital”, dupa care s-a ocupat de mai multe proiecte in media ale lui SORIN OVIDIU VINTU, indeplinind functiile de vicepresedinte in Consiliul de Administratie de la Realitatea TV si manager la The Money Channel.

El a fost arestat preventiv in octombrie 2014, fiind implicat intr-un dosar instrumentat de DIICOT, in care este acuzat de evaziune fiscala, spalare de bani si constituire a unui grup infractional organizat.