DRAGOS NEDELCU, fost membru al CA Realitatea Media, retinut pentru SPALARE de BANI si EVAZIUNE. UPDATE

Dragos Nedelcu, fost membru in Consiliul de Administratie al Realitatea Media, a fost retinut de procurorii DIICOT, care il acuza de evaziune fiscala si spalare de bani, prin firme de tip “fantoma”, prejudiciul produs fiind estimat la aproximativ 15 milioane de euro, potrivit unor surse judiciare.

UPDATE 16.15: Senatorul PSD Gabriel Mutu si deputatul PPDD Mario Ernest Caloianu ar fi suspectati in dosarul de evaziune fiscala cu un prejudiciu de 4,5 milioane de euro in care procurorii DIICOT l-au retinut miercuri dimineata pe Dragos Nedelcu, fost jurnalist si apropiat al lui Sorin Ovidiu Vintu, informeaza Romania Libera.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) l-au retinut, in aceeasi cauza, si pe Bogdan Viorel Mitu. Dragos Nedelcu si Bogdan Mitu vor fi dusi miercuri in fata instantei supreme, cu propunere de arestare preventiva.

CITESTE SI: ARISTOTEL CANCESCU, seful CJ Brasov, va fi cercetat in libertate, sub control judiciar 

Surse judiciare au declarat ca procurorii DIICOT au facut perchezitii la locuintele celor doi si i-au dus la audieri, fiind suspectati de fapte de evaziune fiscala si spalare de bani prin firme de tip “fantoma”. Potrivit surselor citate, in acelasi dosar ar fi in atentia anchetatorilor si un demnitar, acesta fiind motivul pentru care Nedelcu si Mitu vor fi dusi la instanta suprema petnru judecarea cererii de arestare preventiva.

CITESTE SI: SORIN ROSCA STANESCU a fost dus la Penitenciarul Rahova. UPDATE 

Dragos Nedelcu a fost membru in Consiliul de Administratie al Realitatea Media si administrator al televiziunii The Money Channel, parte a grupului Realitatea. In 2011, Dragos Nedelcu s-a retras atat de la postul Realitatea TV, cat si din CA al Realitatea Media, dupa cum declara la vremea respectiva Elan Schwartzenberg, fost proprietar al trustului.

Sursa foto: realitatea.net