Dragoș Pătraru, concediat de la TVR! Reacția realizatorului de televiziune

Dragoș Pătraru a fost concediat, miercuri, de conducerea Televiziunii Române. Războiul dintre jurnalistul Dragoș Pătraru și președintele director general al TVR, Doina Gradea, a ajuns la un final.

Update 2: Dragoş Pătraru, realizatorul emisiunii “Starea naţiei”, difuzată de TVR, spune că nu a fost o surpriză notificarea venită din partea conducerii SRTv privind scoaterea din grilă şi precizează pentru News.ro că a respectat “toate clauzele”, iar afirmaţiile sale privind acapararea televiziunii publice de către grupuri de interese politice şi economice este o temă de interes public, aşa cum prevedea contractul. Jurnalistul a transmis că emisiunea se va vedea pe micile ecrane şi online din 6 august.

“În mod normal, contractul trebuia să se prelungească cu încă 6 luni pentru că toate clauzele de audienţă au fost îndeplinite, dar ştiam că dispoziţia doamnei Doina Gradea a fost la fel ca şi în iarnă – pentru că ei au vrut să ne dea afară în iarnă, dar nu au putut, daunele plătite de televiziunea publică ar fi fost foarte mari. Doina Gradea este un fel de Ludovic, nu Orban, ci cel care spunea că , şi doamna Gradea este . Ea spune că este vorba de atacurile mele la adresa SRTv. Din contră, noi am vrut să atragem atenţia că există grupuri de interese politice şi economice care vor să acapareze Televiziunea şi să dicteze din punct de vedere editorial potrivit acestor interese. Probabil că asta o va spune o instanţă, pentru că vom ajunge acolo cu siguranţă. Nu e o surpriză că s-a întâmplat asta, pentru că ordinul s-a dat în urmă cu şapte luni”, a declarat Dragoş Pătraru pentru News.ro.

Update 1: Conducerea Televiziunii Române a decis scoaterea de pe post a emisiunii “Starea naţiei”, realizată de Dragoş Pătraru, se arată în notificarea transmisă jurnalistului şi semnată de directoarea TVR, Doina Gradea, scrie news.ro. 

“Societatea Română de Televiziune (SRTv) a decis denunţarea unilaterală a Contractului de cesiune nr. A1063/27.09.2017, astfel cum acesta a fost modificat şi completat prin Actele adiţionale nr. 1/16 ianuarie 2018 şi nr. 2/ martie 2018”, se arată în notificarea primită de Gigel Ştirbu, deputat PNL şi preşedintele Comisiei pentru Cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor. 

Știre inițială

Televiziunea națională a luat decizia de a denunța unilateral contractul cu firma prin intermediul căreia Dragoș Pătraru realiza emisiunile de la TVR. Cei de la TVR îl acuză pe Dragoș Pătraru că a făcut afirmații de natură să defăimeze atât directorul TVR, cât și conducerea postului.

Sursa foto: tvr