Dragos Tanase, director RMGC: Romania va produce mai mult aur decat toata Europa la un loc

Dragos Tanase, directorul Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) a declarat, la audierile Comisiei Speciale parlamentare pentru Rosia Montana, ca Romania va deveni principalul producator de aur din Europa.

“Proiectul minier de la Rosia Montana inseamna 5,2 miliarde de dolari care intra in economia Romaniei. Romania devine principalul producator de aur, producand mai mult decat toata Europa la un loc”, a declarat Dragos Tanase in fata membrilor Comisiei.

“Locurile de munca directe si indirecte vor fi cateva mii, media pe perioada de operare este undeva la 3.600. Vom constitui garantii, nu doar ca reabilitam mediul, dar vom pune bani la dispozitia statului, noi daca nu ne indeplinim aceasta obligatie, statul are banii la dispozitie sa repare mediul”, a adaugat Dragos Tanase, directorul RMGC.

Patrimoniul istoric urmeaza sa fie protejat si pastrat, a promis acesta, vorbind despre cele 140 de kilometri de galerii romane. Statului roman i-ar reveni 60 la suta din ceea ce genereaza acest proiect, in timp ce Gabriel Resources va beneficia de 40 la suta.

Profitul statului roman urmeaza sa fie de 2,3 miliarde de dolari, RMGC multumindu-se cu doar 1,5 miliarde de dolari, la pretul de 1200 de dolari pe uncie.  Guvernul a adoptat, in data de 27 august 2013, proiectul de lege referitor la Rosia Montana.

Sursa foto: adevarul.ro