Dragos Tanase: Locurile de munca de la Rosia Montana sunt, exclusiv, pentru romani

Dragos Tanase, directorul General al Rosia Montana Gold Corporation (RMGC), a declarat, luni dimineata, ca in proiectul minier au fost introduse noi clauze prin care se asigura crearea de mii de locuri de munca, exclusiv pentru romani.

“Noi am introdus o clauza noua. Avem in contract 900, plus alte 2.300 de locuri de munca pentru oamenii din zona. Noi aducem si tehnologii noi si vom aduce specialisti care ii vor invata pe ceilalti sa utilizeze aceste tehnologii. Obiectivul nostru este ca la Rosia Montana sa lucreze 100% romani. Noul acord garanteaza 900 si 2.300”, a spus Dragos Tanase, informeaza postul B1 TV.

Directorul RMGC a mai declarat ca proiectul minier Rosia Montana va aduce statului roman 1% din PIB, 1.200 de dolari pe uncie.

“Nu vorbim numai de Rosia Montana, vorbim despre proiectele miniere de interes national, legea nu este numai pentru Rosia Montana. Nu e un proiect de lege cu dedicatie, nu exista o clauza in acest proiect care sa favorizeze intr-un fel RGMC”, a mai spus Dragos Tanase.

Sursa foto: realitatea.net