DRAGU: Proiectul de buget pe 2016 cuprinde CRESTEREA PENSIILOR cu 5%

Ministrul finantelor ANCA DRAGU a precizat, joi, ca in PROIECTUL DE BUGET pe 2016 a fost inclusa MAJORAREA PENSIILOR cu 5%, relateaza Agerpres.

“Despre pensii pot sa va spun ca am inclus in bugetul pe anul viitor CRESTEREA PENSIILOR PUBLICE, pilonul I, practic cu 5%”, a anuntat Dragu, dupa sedinta de guvern, care a avut loc la Palatul Victoria. Intrebata in legatura cu pilonul II de pensii, Anca Dragu a precizat ca in urmatoarele zile se va finaliza o analiza pe aceasta tema pe care o va face publica.

“Pilonul II, intr-adevar este o politica pentru diminuare presiunii demografice care se exercita asupra pensiilor publice si este o politica importanta in contextul politicii de pensii pe termen lung. In acest moment nu am luat o decizie cu privire la pilonul doi, analizam foarte multe optiuni, in zilele urmatoare vom finaliza aceasta analiza si o vom face publica. (…). Trebuie sa vedem si in ce masura vom decide acest transfer catre pilonul II”, a explicat Dragu.

CITESTE SI: DRAGU: PROIECTUL DE BUGET PE 2016 SE BAZEAZA PE UN DEFICIT DE 2,95% SI O CRESTERE ECONOMICA DE 4,4%

Ministrul Finantelor, Anca Dragu, a anuntat, joi, proiectiile macroeconomice ale bugetului de stat pe 2016, aratand ca deficitul ESA este de 2,95%, o crestere economica de 4,4% din PIB si un produs intern brut nominal de 746,6 miliarde de lei.

Proiectul de buget urmeaza sa fie pus in dezbatere publica pe site-ul Ministerului Finantelor incepand de vineri seara, cel tarziu sambata dimineata, iar saptamana viitoare sa fie adoptat de Guvern si trimis la Parlament, astfel incat forul legislativ sa il adopte pana in 17 decembrie.

Sursa foto: someseanul