DRAMA la SUCEAVA: O tanara a pierdut sarcina in parcarea Spitalului

O adolescenta in varsta de 16 ani, insarcinata in luna a cincea, a AVORTAT, joi, in parcarea Unitatii de Primire a Urgentelor de la Spitalul Judetean Suceava, la scurt timp dupa ce fusese adusa la unitatea medicala cu o ambulanta, fusese consultata de un medic si urma sa fie consultata de altul.

Seful Unitatii de Primiri Urgente a SJU Suceava, medicul Liviu Carlan, a declarat ca o fata de 16 ani din localitatea Scheia a fost adusa la spital cu o ambulanta intrucat acuza dureri abdominale, fara a avea sangerari, anunta Mediafax.

Carlan a spus ca pacienta a fost consultata de un medic de la UPU si urma sa fie consultata si de un medic pediatru.

El a adaugat ca o asistenta medicala a insotit-o pe pacienta la triajul pediatrie pentru consultatie, dar in momentul respectiv medicul consulta un alt copil.

Carlan a precizat ca asistenta i-a spus pacientei ca trebuie sa mai astepte pana cand medicul pediatru termina consultatia, iar la scurt timp tanara a iesit din triaj si a mers in parcarea de langa UPU in cautarea unei toalete.

Potrivit sursei citate, fata a avortat in parcarea spitalului, s-a speriat, s-a intors in triaj si a spus personalului medical ce a patit si ca sangereaza, iar o asistenta si o infirmiera au mers in parcare, au vazut fatul avortat, apoi au sunat la 112 pentru a anunta ce s-a intamplat. Ulterior, la fata locului a ajuns un echipaj de politie.

El a precizat ca apartinatorii fetei au semnat ca refuza internarea, iar pacienta a plecat acasa, revenind la spital in cursul diminetii de joi.

Medicul sucevean a mai spus ca in prezent fata este in afara oricarui pericol si ca este internata in sectia de ginecologie, iar in urma examenului anatomo-patologic se va stabili daca avortul a fost spontan sau provocat.

Seful UPU Suceava a afirmat ca in Unitatea de Primiri Urgente sunt toalete semnalizate si nu-si explica de ce tanara nu a mers la toaleta din spital.

Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Suceava, Ionut Epureanu, a declarat ca in acest caz se fac cercetari pentru omor din culpa.