DRAMA TATALUI BAIETEILOR INECATI IN MEDITERANA: “COPIII MI-AU ALUNECAT DIN MAINI”

TATAL COPILULUI SIRIAN DE 3 ANI care s-a inecat in timpul unui NAUFRAGIU in largul Turciei, al carui trup neinsufletit a fost imortalizat in FOTOGRAFII CARE AU INGROZIT INTREAGA LUME, a povestit joi ca fiii lui i-au “ALUNECAT DIN MAINI” in timp ce ambarcatiunea care ii transporta in Grecia s-a rasturnat, relateaza AFP.

“Aveam veste de salvare, dar barca s-a RASTURNAT BRUSC pentru ca oamenii s-au ridicat. TINEAM MANA SOTIEI MELE. Dar COPIII MI-AU ALUNECAT DIN MAINI”, a povestit Abdallah Shenu pentru agentia de presa Dogan.

Doisprezece refugiati sirieni care incercau sa ajunga pe insula greceasca KOS, poarta de intrare in Uniunea Europeana, au murit in noaptea de marti spre miercuri in largul statiunii balneare turce BODRUM (sud-vest).

Printre ei se afla si AYLAN, in varsta de trei ani, al carui trup neinsufletit dus de valuri pe plaja a fost imortalizat in fotografii difuzate intens de retelele sociale si de presa. Imaginile au provocat un val de emotie si de indignare in lumea intreaga.

CITESTE SI: CRIZA REFUGIATILOR: FOTOGRAFII CU UN BAIETEL SIRIAN INECAT AU SOCAT EUROPA

Fratele lui, GHALEB, in varsta de cinci ani, si MAMA LOR, RIHANNA, de 27 de ani, s-au inecat si ei in naufragiu.

“Era intuneric si toata lumea striga. De aceea sotia si copiii mei nu au putut sa-mi auda vocea. Am incercat sa inot pana pe coasta orientandu-ma dupa lumini, dar NU MI-AM PUTUT GASI COPIII SI SOTIA cand am ajuns pe mal”, a explicat barbatul. “Am mers la spital si acolo am aflat vestea”, a adaugat el.

Barbatul, originar din orasul kurd KOBANE, din nordul Siriei, a mai declarat agentiei Dogan ca a mai incercat o data fara succes sa ajunga in Grecia cu familia sa, dar ambarcatiunea lor a fost interceptata de Garda de coasta greaca.

Sursa foto: The Independent