Dramele lui Joe Biden, noul președinte ales al Statelor Unite

Joe Biden, noul președinte ales al Statelor Unite, a avut o viață demnă de scenariul unui film. Puțină lume știe dramele pe care le-a trăit viitorul locatar al Biroului Oval de la Casa Albă.

Joe Biden a fost pus pentru prima oară la grea încercare în 1972 când tânărul politician se pregătea să devină senator al SUA deoarece tocmai împlinise vârsta de 30 de ani care îi dădea dreptul să candideze. Însă destinut avea să-i ofere o lovitură devastatoare: prima sa soție Neilia și fetița lui Naomi Cristina au fost ucise în urma unui accident rutier. Cele două se aflau la cumpărături, în căutarea bradului perfect de Crăciun, împreună cu băieții Beau şi Hunter. Și ei au fost grav răniţi în urma impactului.

Joe Biden a vorbit într-un documentar realizat de CNN despre cele mai negre momente ale vieții sale. Acesta nu s-a ferit și a spus că a început să înţeleagă cum pierderea devastatoare poate aduce pe cineva în punctul de a se gândi la sinucidere. „M-am gândit la asta. M-am gândit cum ar fi să merg pe podul Delaware şi, pur şi simplu, să sar de pe el şi să sfârşesc totul. Dar nu m-am urcat niciodată în maşină pentru a face asta, nu am fost nici măcar pe aproape… Ceea ce m-a salvat de la gest au fost băieţii mei”, a spus Biden.

Citește și: Ce avere are Joe Biden, președintele ales al SUA

Și asta nu a fost singura dată când Joe Biden a fost reu încercat de soartă. La peste 40 de ani distanță, mai exact în 2015, și Beau Biden, băiatul cel mare al politicianului a murit din cauza unui cancer cerebral. Înainte să moară, Beau l-a pus pe tatăl său să-i facă o promisiune.

„Mi-a zis: tata, nu contează ce se întâmplă, trebuie să îmi promiţi că vei fi bine” , a mărturisit Biden. De altfel, noul președinte al SUA a recunoscut că tocmai această promisiune faţă de Beau i-a dat un scop în viaţă, acela de a ajunge la Casa Albă.

Sursa foto: washington post