Draxlmaier investeste 45 de milioane de euro in Romania

Compania Draxlmaier urmeaza sa investeasca aproximativ 45 de milioane de euro in Romania pentru productia componentelor viitoarelor modele Maserati si Mercedes.

Grupul german Draxlmaier, al treilea cel mai mare angajator din industria auto din Romania, investeste 20 de milioane de euro in fabrica de la Codlea, pentru linia destinata Maserati si alte 20-25 de milioane la Satu Mare, acolo unde se vor produce componente Mercedes-Benz.

Compania auto, aflata pe locul 67 in clasamentul mondial al producatorilor de componente auto, a transformat Romania in cel mai puternic pol industrial al sau, conform capital.ro, investind in Romania in perioada 2003 – 2011 peste 150 de milioane de euro, in cele cinci uzine in care se produc cablaje, sisteme electrice, piese din cauciuc si plastic sau sisteme pentru interior pentru marci prestigioase precum Mercedes-Benz, Audi, Porsche, BMW, Maserati, Jaguar, Land Rover, Volkswagen sau Fiat.

In cele cinci uzine ale companiei germane din Romania, de la Pitesti, Timisoara, Satu Mare, Hunedoara si Codlea, lucreaza aproximativ 13.000 de angajati, numarul lor urmand sa ajunga pana la finele anului 2014 la aproape 14.000 datorita noilor contracte semnate.