DREPTATE pentru politistul BERBECEANU: Cel care l-a acuzat, a devenit inculpat

Se face lumina in cazul politistului Traian BERBECEANU!Procurorii DNA confirma rapoartele inaintate de acesta superiorilor sai in cursul anului 2013. Dupa trei saptamani de la inceperea urmaririi penale impotriva celor cauzati ca au falsificat dosarul lui Berbeceanu, politistul din cadrul BCCO care „a lucrat” din greu la debarcarea fostului sef al BCCO Alba, a fost suspendat.

Procurorii  au decis punerea in miscare a actiunii penale impotriva politistului de la BCCO Alba, Alin Muntean, acuzat ca ar fi contribuit decisiv la inscenarea dosarului penal in urma careia seful BCCO Alba, comisarul sef Traian Berbeceanu a fost arestat si suspendat din functie.

 Surse judicare sustin ca in acest moment, Muntean este inculpat si ca politistul a fost pus la dipozitie dupa ce Inspectoratul General al Politiei Romane a decis suspendarea acestuia.

Anchetatorii au stabilit ca Muntean  si-a indeplinit in mod necorespunzator atributiile de serviciu ce ii reveneau in instrumentarea dosarului, prin obtinerea unor declaratii de martor impotriva lui Traian Berbeceanu in urma unor favoruri acordate persoanelor audiate (anchetate in alte cauze).

Citeste si: Traian Berbeceanu solicita magistratilor revocarea masurilor preventive luate impotriva sa

Politistul mai este acuzat ca a acceptat ca martori persoane aflate in relatii de adversitate cu Traian Berbeceanu si ca a intocmit in cursul anului 2013 procese-verbale de investigare cu continut neverificabil, avand caracter de inculpare, la adresa persoanei cercetate, folosite ulterior de procurorul de caz ca mijloace de proba. Procurorii DNA mai sustin ca politistul Alin Muntean s-a folosit de promisiuni si a recurs la amenintari fata de alte persoane cercetate in cauza, cu scopul de a le determina sa dea declaratii impotriva lui Traian Berbeceanu.

In acelasi dosar, procurorii DNA au decis inceperea urmaririi penale fata de doi procurori: Ioan Muresan, procuror sef al DIICOT Alba pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu si represiune nedreapta si Nicolaei Cean, procuror la PT Alba pentru complicitate la infractiunea de abuz in serviciu asimilat infractiunilor de coruptie.