Drepturi televizare Liga I: Prima lovitura financiara de proportii a lui Gino Iorgulescu

In momentul in care a fost ales in functia de presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Gino Iorgulescu a promis ca va incerca sa obtina in schimbul drepturilor de televizare ale Ligii I o suma de cel putin o suta de milioane de euro.  

Mircea Sandu, presedintele Federatiei Romane de Fotbal,  a dezvaluit faptul ca Gino Iorgulescu i-a transmis ca lucrurile sunt puse la punct, iar drepturile de televizare vor fi vandute in schimbul a 100 de milioane de euro.

“Am vorbit cu Gino si m-a asigurat ca totul este in regula, va obtine 100 de milioane de euro si pentru urmatorii trei ani de contract, asa cum a promis”, a spus Mircea Sandu intr-o interventie la postul de televiziune Dolce Sport.

Citeste si: DREPTURI TV LIGA I: Oferta surprinzatoare sosita pe adresa LPF 

In aceste conditii, Iorgulescu este foarte aproape de a da prima lovitura financiara de cand a preluat fraiele LPF de la Dumitru Dragomir. Discutiile vor fi finalizate in urmatoarea perioada, iar Gino Iorgulescu va face marele anunt in luna martie.

In acest moment nu se stie cine va transmite partidele din campionatul Ligii I in urmatoarele trei sezoane, perioada pe care se va intinde noul contract. In prezent, meciurile din campionatul autohton sunt transmise de Digi Sport, Dolce Sport si Antena 1.

Potrivit unor surse din interiorul LPF, televiziunile care se “lupta” pentru achizitionarea drepturilor de televizare ale Ligii I se afla RCS&RDS, Pro TV, TVR 1 si Look TV.

Sursa foto: realitatea.net