DRINK CREATIVE, evenimentul din Centrul Vechi care imbina arta, distractia si vinurile bune

Drink Creative este un tip special de eveniment la care oamenii vin sa deguste vinuri de calitate si sa picteze indrumati de un artist plastic. Ideea de baza este distractia si socializarea, si de aceea nu conteaza experienta participantilor in domeniul artistic, ci dorinta de a petrece timpul intr-un mod inedit.
 
Este un eveniment cu traditie in alte tari ale lumii, pe care o frumoasa colaborare intre Art House si Abel’s Wine Bar l-a adus acum aproape doi ani si la noi in Bucuresti.
 
Cum se desfasoara? Pornim de la o tema anume aleasa, sa fie in acelasi timp interesanta dar totusi nu foarte greu de realizat, iar apoi participantii lucreaza pas cu pas dupa indrumarile profesorului. Cei care vor sa experimenteze sau au cunostinte in domeniul artelor plastice, pot sa nu se tina exact de tema ci sunt liberi sa dea frau liber spiritului creativ.
 
Pentru a-i incuraja, Abel’s Wine Bar ofera 3 pahare de vin, de la crame romanesti sau straine de renume. Combinatia aceasta intre vinul bun si pictura este extraordinara, multi descoperind ca pot sa creeze lucrari minunate daca lasa deoparte inhibitiile sau frica de greseala care nu exista de fapt in pictura.
 
 
Tabloul este lucrat pe panza, la sevalet de masa, si pentru a-l finaliza dureaza aproximativ doua ore (uneori trei, pentru cei mai migalosi). La sfarsit fiecare pleaca acasa cu o pictura frumoasa, amintire a unei seri frumoase sau poate un viitor cadou pentru cineva drag.
Urmatorul eveniment va avea loc pe 26 martie – intitulat Spring Creative -cand vom picta o tema primavaratica, asortata cu vremea de afara. Cei interesati pot gasi toate detaliile pe paginile de Facebook sau pe site-ul Art House Bucharest.