Infotrafic: Mai multe ambulante incearca sa ajunga la bolnavi din judetul Buzau

Mai multe ambulante incearca sa ajunga la bolnavi din judetul Buzau, intre care se afla si un copil cu convulsii, insa autosanitarele inainteaza extrem de greu din cauza viscolului puternic si a stratului foarte mare de zapada, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit purtatorului de cuvant al ISU Buzau, Marius Sirbescu, duminica dimineata, sunt in curs de desfașurare mai multe misiuni pentru rezolvarea unor cazuri medicale urgente. Astfel, potrivit sursei citate, o salvare incearca sa ajunga la un copil din localitatea Bentu, cu convulsii, inca din noaptea de sambata spre duminica. Deși salvarea are antemergator de la Drumuri Nationale, traseul este extrem de greu iar autosanitara inainteaza cu mare dificultate.

De asemenea, alta ambulanta incearca preluarea unei gravide din localitatea Movila Banului, dar și a altei femei insarcinate din Robeasca. in plus, o salvare este așteptata de mai multe ore la Albești, comuna Smeeni, la un cardiac dispneic de 78 de ani.

In plus, pompierii incearca sa ajunga in mai multe localitati unde au fost semnalate incendii la locuinte, in localitatile Breaza, Pietroasele și Sarulești, insa din cauza drumurilor acoperite cu un strat gros de zapada și a viscolului puternic nu reușesc sa ajunga. in toate cazurile actioneaza pentru localizarea si stingerea incendiilor serviciile voluntare din localitati.

Duminica dimineata, cinci localitati sunt partial fara curent electric – Naieni, Maracineni, Rusetu, Tintesti, Scortoasa si 11 sunt afectate total, respectiv Amaru, Blajani, Canesti, Chiliile, Glodeanu Sarat, C.A. Rosetti, Luciu, Largu, Posta Cilnau, Vernesti, Zarnesti. in total, peste 10.000 de consumatori nu au curent electric in gospodarii, multi inca din cursul zilei de sambata, de circa 24 de ore.

In noaptea de sambata spre duminica, mai multe interventii de salvare a oamenilor din nameti au fost finalizate cu bine, dupa multe ore de incercari. Astfel, cei doi pacienti ce necesitau dializa și care se aflau in salvarea BGS au ajuns in sfarșit l spital dupa ce au fost preluati de o șenilata. Misiunea a inceput sambata dupa-amiaza si s-a finalizat duminica, dupa miezul noptii. De asemenea, ambulanta cu asistent medical si conducator auto, de la substatia Mihailesti, care a ramas blocata in nameti a fost deblocata cu ajutorul jandarmilor.

Sambata noapte, la ora 22.00, efectivele din cadrul Jandarmeriei Buzau s-au deplasat in zona Mihailesti – Florica, pe DN2 E85, insa din cauza conditiilor meteo nefavorabile, carosabil acoperit cu strat mare de zapada, nu au reusit sa preia o persoana cu suspiciune de fractura la picior aflata intr-un autotren in afara partii carosabile si care fusese victima unui grav accident rutier, si nici patru lucratori de la Sectia DJ blocati la intersectia DN 2 E 85 cu DJ 203C Florica intr-un utilaj de deszapezire. in cele din urma, dupa ce in zona au fost mobilizati circa 40 de militari cu doua autospeciale 6×6 din cadrul UM 2000 Buzau s-a reuzit deblocarea persoanelor care au fost duse la spital duminica, incepand cu ora 04.30.