ROMANIA SUB ZAPADA! ZECI DE DRUMURI BLOCATE SI TRENURI ANULATE DE NINSORI SI VISCOL. UPDATE

Zece judete din estul si sud-estul tarii sunt sub cod galben de ninsori si vant pana marti, la ora 6.00, potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM). Autostrada A2 pe tronsonul Lehliu – Fetesti si 20 de drumuri nationale sunt inchise din cauza ninsorii si a viscolului, in judetul Braila fiind oprita circulatia pe toate drumurile nationale, potrivit celei mai recente informari a Centrului Infotrafic.

UPDATE ORA 22.00: SITUATIA TRAFICULUI LA ORA 21:30

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră, din cauza ninsorii abundente și a viscolului, sunt închise următoarele artere rutiere;

A2 Lehliu- Feteşti;
DN2B Buzău – Galaţi;
DN22 Râmnicu Sărat(judeţul Buzău) – Babadag((jud. Tulcea);
DN2C Costești (jud. Buzău) – Slobozia (jud.Ialomiţa);
DN23 Brăila – Maicanesti;
DN21 Brăila – Slobozia;
DN2N Bogza – Dumbrăveni – Vintileasca (jud. Vrancea);
DN23B Măicănești – Ciorăști (jud. Vrancea);
DN23A Gologanu – Mărtinești (jud. Vrancea);
DN24D Tulucești – Vârlezi (jud. Galați);
DN21A Bărăganu (jud. Brăila) – Țăndărei (jud. Ialomiţa);
DN11A Podu Turcului – Bârlad;
DN22D Măcin – Horia – Atmagea – intersecţia cu DN22A(jud. Tulcea);
DN22 Râmnicu Sărat – Babadag;
DN22E I.C.Brătianu – Garvăn;
DN22F Izvoarele – Nalbant;
DN22A Cataloi – Topolog – Saraiu;
DN24A Huşi – Murgeni (judeţul Vaslui);
DN24B Huşi – Albiţa (judeţul Vaslui);
DN25 Tecuci- Şendreni;
DN2F Bacău – Ivăneşti (judeţul Vaslui).

Reamintim că, din pricina vântului puternic, toate porturile din judeţul Constanţa( Midia, Mangalia, Constanţa Sud, Constanţa Nord şi Canal Dunăre-Marea Neagră) sunt închise traficului maritim, respectiv fluvial.

UPDATE 20:45 – Circulatia este in continuare inchisa pe A2, 20 de drumuri nationale si toate DN din Braila

Circulatia este in continuare inchisa pe autostrada A2, tronsonul Lehliu – Fetesti, pe 20 de drumuri nationale precum si pe toate drumurile nationale din Braila, potrivit celei mai recente informari a Centrului Infotrafic.

Pe langa drumurile nationale din Braila, mai sunt inchise: DN2B Buzau – Braila – Galati, DN22 Ramnicu Sarat – Braila, DN2C Costesti (Buzau) – Slobozia (Ialomita), DN23 Braila – Maicanesti, DN21 Braila – Slobozia, DN2N Bogza – Dumbraveni – Vintileasca (Vrancea), DN23B Maicanesti – Ciorasti (Vrancea), DN23A Focsani – Martinesti (Vrancea), DN24D Tulucesti – Varlezi (Galati), DN21A Baraganu (jud. Braila) – tandarei (Ialomita), DN11A Podu Turcului – Barlad, DN22D Macin – Horia – Atmagea – intersectia cu DN22A (Tulcea), DN22 Smardan – Macin – Garvan – Isaccea – Tulcea – Babadag, DN22E I.C.Bratianu – Garvan (Tulcea), DN22F Izvoarele – Nalbant (Tulcea), DN22A Cataloi – Topolog (Tulcea) – Saraiu (Constanta), DN24A Husi – Murgeni (judetul Vaslui), DN24B Husi – Albita (judetul Vaslui), DN25 Tecuci – sendreni, DN2F Bacau – Ivanesti (judetul Vaslui).

Citeste si: CE TRENURI NU VOR CIRCULA MARTI, 30 DECEMBRIE – DATE CFR CALATORI

Totodata, din pricina vantului puternic, toate porturile din judetul Constanta (Midia, Mangalia, Constanta Sud, Constanta Nord si Canal Dunare-Marea Neagra) sunt inchise traficului maritim, respectiv fluvial.

UPDATE 20:18 – Patru drumuri nationale din Vrancea inchise preventiv in timpul codului rosu au fost redeschise

Patru drumuri nationale din judetul Vrancea au fost redeschise luni seara, dupa ce au fost inchise preventiv in momentul instituirii codului rosu de vant puternic si ninsori abundente.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Vrancea, Cristina Duta, la ora transmiterii acestei stiri sunt deschise DN 2 N Dumbraveni-Dumitresti-Jitia si DN 2 R Jitia-Vintileasca. De asemenea, a fost deschis DN 23 A Focsani-Milcovul-Gologanu, iar dupa ora 19.00 a fost deschis si DN 23 Focsani-Maicanesti-limita judet.

“Ca urmare a deciziei autoritatilor din judetul Galati de a tine inchis DN 24 limita judet Vrancea-pana la Tecuci, mai multe autoturisme stationeaza in zona Tisita. In acest caz, autoritatile din Vrancea sunt in legatura directa cu factorii responsabili din judetul Galati si se incearca deblocarea in regim de urgenta a acestui tronson de drum, mai ales ca de la ora 18.00 DN 24 Tisita-limita judet Galati este deschis circulatiei. in prezent, utilajele de deszapezire se afla pe teren si actioneaza pentru indepartarea stratului gros de zapada depus pe carosabil in vederea reluarii circulatiei rutiere atat pe drumurile nationale, cat si pe cele judetene si comunale”, a declarat, luni seara, Cristina Duta.

Citeste si: ANM A EMIS COD GALBEN DE NINSORI SI VIJELII IN ZECE JUDETE

Conform sursei citate, in judetul Vrancea, in prezent mai sunt zece drumuri judetene inchise. 

La ora transmiterii acestei stiri, o ambulanta incearca sa ajunga la un bolnav de 67 de ani, cu tahicardie, din localitatea Suraia.

De asemenea, luni dupa-amiaza, prin intermediul numarului de apel unic 112, a fost solicitata interventia unui echipaj medical in localitatea Suraia, unde o femeie in varsta de 58 ani necesita asistenta medicala, cel mai probabil ca urmare a unor afectiuni cardiace. Din cauza conditiilor meteo nefavorabile, ambulanta SAJ care plecase catre Suraia nu si-a putut continua deplasarea, fiind solicitata interventia unei autospeciale pe senile din cadrul ISU Vrancea.

Cadrele medicale ale SAJ Vrancea au mentinut in permanenta legatura cu medicul de familie din localitate, care i-a administrat tratamentul specific si a monitorizat permanent evolutia starii de sanatate. La ora 18.05, aceasta a fost preluata de echipajul de pe vehiculul senilat pentru a fi transportata la spital.

De asemenea, pe parcursul zilei de luni au fost mai multe situatii cand ambulantele SAJ au ajuns la solicitarile primite prin intermediul numarului unic 112 doar cu ajutorul utilajelor de deszapezire puse la dispozitie de autoritatile publice locale si de societatile care asigura deszapezirea pe drumurile publice. Astfel, pana la ora 17.00, s-au inregistrat opt astfel de situatii in localitatile Chiojdeni, Maicanesti, Cotesti, Slobozia Ciorasti, Vanatori, Poiana Cristei, Biliesti si Panciu.

UPDATE 20:03 – Echipe de salvare incearca sa ajunga la doua microbuze inzapezite la iesirea din municipiul Braila

Echipe de salvare ale jandarmilor, pompierilor, dar si militari incearca, luni seara, sa ajunga la doua microbuze inzapezite la iesirea din municipiul Braila.

Citeste si: O GRAVIDA A MURIT IN AMBULANTA IN TIMP CE ERA TRANSPORTATA DE LA TULCEA LA CONSTANTA

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Braila, colonelul stefan Stoian, unul dintre microbuze ar fi ramas blocat in zapada la iesirea din Braila, insa la ora actuala pasagerii ar fi reusit sa scoata autovehiculul din nameti.

La ora transmiterii acestei stiri, echipele de interventie incearca sa ajunga la pasageri, care ar fi turisti si vorbesc o limba de origine slava, printre jandarmii care au pornit spre ei fiind si un translator.

Jandarmii urmeaza sa-i preia pe turisti pentru a-i duce la adapost, unde sa primeasca ceai cald si hrana.

De asemenea, echipele de salvare incearca sa ajunga la un microbuz care ar fi ramas in nameti la iesirea din Braila, a precizat colonelul stefan Stoian.

Potrivit lui Stoian, un apel la 112 a anuntat ca microbuzul cu aproximativ noua – zece persoane este inzapezit, insa de atunci persoana care a furnizat datele si un numar de telefon nu mai raspunde, astfel ca nu exista informatii despre locul exact in care se afla autovehiculul cu oameni, si nici alte date despre pasageri.

UPDATE 19:29 – Braila: 67 de localitati, nealimentate cu energie electrica din cauza viscolului

Un numar de 67 de localitati din judetul Braila sunt nealimentate cu energie electrica, luni seara, in timp ce 57 de localitati nu au apa potabila, ca urmare a avariilor provocate de viscol retelelor de electricitate.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Braila, colonelul stefan Stoian, luni seara, 67 de localitati sunt inca fara curent electric, fata de 87 cate erau la ora 16.00. De asemenea, 57 de localitati nu au apa potabila, ca urmare a avariilor provocate de viscol retelelor de electricitate, fapt ce a dus la nefunctionarea pompelor de alimentare.

Toate drumurile judetene si nationale raman inchise in judetul Braila, cu exceptia DN 22 B Braila – Galati, unde se circula alternativ pe un singur sens de mers, in coloana, cu utilaje de deszapezire in fata si cu masini ale Politiei.

intre timp, echipele de salvare incearca sa ajunga la gravida din satul Tataru, care este pe punctul de a naste, femeia fiind in travaliu de circa zece ore. Initial, femeia s-a aflat la dispensarul din localitate, monitorizata si supravegheata de un cadru medical, ulterior luandu-se decizia de a fi dusa la domiciliul asistentului medical din sat, intrucat conditiile sunt mai bune.

Potrivit colonelului Stoian, femeia care are 36 de ani si este la a treia nastere este in siguranta in acest moment, mai multe echipe de salvare incercand totusi sa ajunga la ea pentru a o transporta la maternitate.

UPDATE 18:45 CFR Calatori: 15 trenuri nu vor circula marti; exista posibilitatea ca acest numar sa creasca

CFR Calatori informeaza ca 15 trenuri nu vor circula, marti, din cauza conditiilor meteo nefavorabile si exista riscul ca numarul curselor anulate sa creasca, in functie de starea vremii.

Potrivit sursei citate, cele 15 trenuri care nu vor circula marti sunt: R 7565 Marasesti (plecare 03.11) – Galati, IR 1857 Marasesti (plecare 04.06) – Suceava Nord, IR 1772 Galati (plecare 04.50) – Bucuresti Nord, IR 1864 Galati (plecare 06.00) – Iasi, IR 1863 Iasi (plecare 07.55) – Galati, IR 1732 Galati (plecare 06.08)- Brasov, IR 1870 Galati (plecare 07.20) – Constanta, IR 1871 Constanta (plecare 16.00) – Galati, IR 1771 Bucuresti Nord (plecare 06.32) – Galati, IR 1572 Galati (plecare 13.45) – Bucuresti Nord, IR 1571 Bucuresti Nord (plecare 08.40) – Galati, IR 1776 Galati (plecare 17.30) – Bucuresti Nord, IR 1774 Galati (plecare 09.20) – Bucuresti Nord, R 8202 Constanta (plecare 09.24) – Buzau, anulat pe Fetesti – Buzau si R 8201 Buzau (plecare 07.10) – Constanta, anulat pe Buzau – Fetesti.

UPDATE 18:10 Cod galben de ninsori si vant in 10 judete din est si sud-est, pana marti dimineata

Zece judete din estul si sud-estul tarii sunt sub cod galben de ninsori si vant pana marti, la ora 6.00, potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM).

Atentionarea este valabila pentru judetele Iasi, Vaslui, Vrancea, Galati, Buzau, Braila, Tulcea, Constanta, Ialomita si Calarasi.