Drumuri comune pentru pietoni si biciclisti in Capitala

Organizatia pentru Promovarea Transportului Alternativ in Romania (OPTAR) a propus, marti, realizarea unei retele de drumuri in Capitala care sa uneasca fluxurile de biciclisti si pietoni.

Proiectul propus de OPTAR se numeste “Drumuri verzi in Bucuresti” si are ca scop integrarea unui trotuar si a unei piste de biciclete “ca drum colector pentru toti pietonii si biciclistii care locuiesc in zona respectiva sau doresc sa se deplaseze in siguranta confortabil”, a afirmat membrul fondator OPTAR, Marian Ivan.

“In momentul in care se gandeste o protejare in comun a celor doua fluxuri de circulatie, cele pietonale si cele pentru biciclete, e mult mai simplu, mai ieftin si aplicabil. Proiectul isi propune sa uneasca cele doua fluxuri”, a mai spus acesta, citat de realitatea.net.

Citeste si: Primaria Capitalei a publicat componenta noii Comisii Tehnice de Urbanism

Asociatia doreste sa colaboreze cu Primaria Capitalei pentru a realiza o retea de drumuri verzi la nivelul intregului oras.

Potrivit lui Marian Ivan pe strazile secundare pot fi instituite sensuri unice, astfel incat sa se creeze spatiu suficient pentru “drumuri verzi”.

Sursa foto: totb.ro