DRUMURI INCHISE: Vezi ce drumuri sunt inchise la aceasta ora in tara. Date INFOTRAFIC

DRUMURI INCHISE: Mai multe drumuri nationale erau inchise, miercuri dupa-amiaza, la fel si doua autostrazi. Centrul Infotrafic informeaza, intr-un comunicat transmis la redactie, ca, potrivit datelor primite de la structurile teritoriale de politie, la 14.00 traficul rutier era intrerupt, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, pe tronsoanele a doua autostrazi si pe 14 drumuri nationale.

UPDATE ora 15.05: La ora 15.00, centrul Infotrafic informeaza ca sunt inchise circulatiei un numar de 18 drumuri nationale, la care se adauga drumurile nationale din Tulcea. Pe alte patru drumuri sunt impuse restrictii. Raman inchise in continuare autostrazile A2 si A3. Daca fenomenele meteo vor evolua astfel incat sa afecteze mai multe cai rutiere, se va analiza posibilitatea de aplicare si altor restrictii partiale sau totale.

DRUMURI INCHISE: Astfel, sunt inchise autostrazile A2 Bucuresti – Fetesti si A3 Bucuresti – Ploiesti, precum si unele tronsoane de drum din judetele Prahova, Ialomita, Buzau, Tulcea, Constanta, Vrancea, Calarasi sau Arges.

DRUMURI INCHISE: Reamintim ca meteorologii au emis Cod Rosu de vreme severa, valabil in sase judete din sud-estul tarii. Avertizarea este valabila intre orele 15.00 si 22.00 in judetele Braila, Buzau, Ialomita, Calarasi, Tulcea, Constanta.

Administratia Nationala de Meteorologie precizeaza, in informarea nowcasting de Cod Rosu, ca intre orele 15:00 si 22:00, judetele Braila, Buzau, Ialomita, Calarasi, Constanta si Tulcea vor fi vizate de intensificari ale vantului, cu rafale de peste 85 km/h, ninsoare abundenta, zapada puternic viscolita si troienita, vizibilitate redusa spre zero. Meteorologii mai precizeaza ca, pana la ora 12, in toata zona avertizata, vantul si ninsoarea au fost in intensificare progresiva.

DRUMURI INCHISE MIERCURI DUPA-AMIZA – DATE INFOTRAFIC:

 A2 Bucuresti – Fetesti;
 A3 Bucuresti – Ploiesti;
 DN 1D Urziceni – Adancata (de la limita cu judetul Prahova);
 DN 2 tronsoanele Sinesti – Ciocarlia (in judetul Ialomita) si Buzau – Mihailesti – Gologanu (in judetul Buzau);
 DN 22 tronsoanele Ramnicu Sarat (judetul Buzau) – Braila si Tulcea – Mihai Viteazul – Ovidiu (din judetul Constanta);
 DN 22A Harsova – Saraiu (judetul Constanta) – Cataloi (judetul Tulcea);
 DN 22D Macin – Horia;
 DN 22E Garvan – I.C. Bratianu;
 DN 23B Maicanesti – Ciorasti (judetul Vrancea);
 DN 24D Balabanesti – Tulucesti (din judetul Galati);
 DN 2A Giurgeni – Constanta (judetul Constanta);
 DN 2C Slobozia (judetul Ialomita) – Buzau (in judetul Buzau);
 DN 2N Dumbraveni – Caiata (judetul Vrancea);
 DN 3 Belciugatele (judetul Calarasi) – Calarasi;
 DN 3A Lehliu-Gara (judetul Calarasi) – Fetesti-Gara (judetul Ialomita);
 DN 31 Oltenita – Manastirea (judetul Calarasi).
De asemenea, pe patru drumuri nationale sunt instituite restrictii de tonaj:
 DN 31 Manastirea (judetul Calarasi) – Calarasi, peste 7,5 tone;
 DN 41 Daita (judetul Giurgiu) – Oltenita (judetul Calarasi), peste 7,5 tone;
 DN 5B Giurgiu – Ghimpati (din judetul Giurgiu), peste 7,5 tone;
 DN 7C intre kilometrii 57 si 104 (in zona localitatii argesene Arefu), peste 7,5 tone. De precizat ca pe acest drum, sectorul cuprins intre km 104 (Piscu Negru) si km 130+800 (Balea Cascada) este inchis, in fiecare an, in perioada 1 noiembrie – 31 iunie.

Avand in vedere avertizarea COD ROSU de vreme severa, emisa de Administratia Nationala de Meteorologie pentru judetele Braila, Buzau, Ialomita, Calarasi, Constanta si Tulcea, care va intra in vigoare incepand cu ora 15:00, recomandam cu insistenta tuturor categoriilor de conducatori auto sa renunte la efectuarea oricarei deplasari in zonele vizate.

Atragem atentia ca vantul lateral foarte puternic prognozat de meteorologi, coroborat cu micsorarea aderentei drumurilor din cauza zapezii, ghetii si a poleiului, poate determina pierderea controlului asupra stabilitatii autovehiculelor. De aceea este neaparat necesar sa se circule cu atentie sporita si sa se recurga permanent la adaptarea vitezei de deplasare la conditiile concrete de drum si trafic.

Porturile maritime raman in continuare inchise, atat pentru traficul maritim, cat si pentru cel fluvial.