DRUMURI INCHISE: Doua autostrazi si 27 de drumuri nationale inchise, probleme pe E 85 care leaga Moldova de Bucuresti

DRUMURI INCHISE: Doua autostrazi si zeci de drumuri nationale erau inchise, miercuri dupa-amiaza, din cauza conditiilor meteo extreme. Astfel, sunt inchise autostrazi A2 si A3 care leaga Capitala de Fetesti si respectiv de Ploiesti, insa probleme sunt si pe alte drumuri nationale sau europene din tara, unul dintre acestea fiind E85, care face legatura intre Bucuresti si Moldova.

Potrivit datelor transmise de Compania Nationala de Autostrazi şi Drumuri Nationale (CNADNR), incepand cu ora 14:30, circulatia rutiera este inchisa pe reteaua de drumuri nationale din judetele Calarasi, Braila, Constanta si Tulcea. 

DRUMURI INCHISE: De asemenea, din cauza fenomenului de viscol cu vizibilitate redusa, ninsoare abundenta si zapada troienita, circulatia rutiera a fost inchisa pe DN 2A intre localitatile Urziceni si Ion Roata, km 3+200 – km 16+720. 

Reamintim ca meteorologii au emis Cod Rosu de vreme severa, valabil in sase judete din sud-estul tarii. Avertizarea este valabila intre orele 15.00 si 22.00 in judetele Braila, Buzau, Ialomita, Calarasi, Tulcea, Constanta.

DRUMURI INCHISE: Administratia Nationala de Meteorologie precizeaza, in informarea nowcasting de Cod Rosu, ca intre orele 15:00 si 22:00, judetele Braila, Buzau, Ialomita, Calarasi, Constanta si Tulcea vor fi vizate de intensificari ale vantului, cu rafale de peste 85 km/h, ninsoare abundenta, zapada puternic viscolita si troienita, vizibilitate redusa spre zero. Meteorologii mai precizeaza ca, pana la ora 12, in toata zona avertizata, vantul si ninsoarea au fost in intensificare progresiva.

DRUMURI INCHISE – SITUATIA TRAFICULUI LA ORA 15:45

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza, potrivit datelor primite de la structurile teritoriale de politie, ca la ora 15:45, traficul rutier era intrerupt, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, pe tronsoanele a doua autostrazi si pe 27 drumuri nationale:

 A2 Bucuresti – Fetesti;
 A3 Bucuresti – Ploiesti;
 DN 1D Urziceni – Adancata (de la limita cu judetul Prahova);
 DN 2 tronsoanele Sinesti – Ciocarlia (in judetul Ialomita) si Buzau – Mihailesti – Gologanu (in judetul Buzau);
 DN 21 tronsoanele Calarasi – Drajna Noua (judetul Calarasi) si Baraganu (judetul Braila) – Braila;
 DN 22 tronsoanele Ramnicu Sarat (judetul Buzau) – Braila – Gradistea (judetul Braila) si Tulcea – Mihai Viteazul – Ovidiu (din judetul Constanta);
 DN 22A Harsova – Saraiu (judetul Constanta) – Cataloi (judetul Tulcea);
 DN 22C Murfatlar – Cernavoda (judetul Constanta);
 DN 22D Macin – Horia;
 DN 22E Garvan – I.C. Bratianu;
 DN 23 Braila – Olaneasca (judetul Braila);
 DN 23B Maicanesti – Ciorasti (judetul Vrancea);
 DN 24D Balabanesti – Tulucesti (din judetul Galati);
 DN 2A Urziceni (judetul Ialomita) – Giurgeni – Constanta (judetul Constanta);
 DN 2B Buzau – Surdila-Greci – Braila (judetul Braila);
 DN 2C Slobozia (judetul Ialomita) – Buzau (in judetul Buzau);
 DN 2N Dumbraveni – Caiata (judetul Vrancea);
 DN 3 tronsoanele Bucuresti – Calarasi si Ostrov – Murfatlar – Constanta;
 DN 3A Lehliu-Gara (judetul Calarasi) – Fetesti-Gara (judetul Ialomita);
 DN 3B Calarasi – Fetesti (judetul Ialomita);
 DN 31 Oltenita – Calarasi;
 DN 38 Agigea – Negru Voda (judetul Constanta);
 DN 39 Constanta – Vama Veche (judetul Constanta);
 DN 39B pe raza localitatii Olimp (judetul Constanta);
 DN 39C pe raza localitatii Neptun (judetul Constanta);
 DN 39D pe raza localitatii Jupiter (judetul Constanta);
 DN 39E Constanta – Cumpana (judetul Constanta);
 DN 4 Bucuresti – Oltenita;
 DN 41 Oltenita – Cascioarele;

De asemenea, pe patru drumuri nationale sunt instituite restrictii de tonaj:

 DN 1B Buzau – Mizil (judetul Prahova), peste 3,5 tone;
 DN 41 Daita (judetul Giurgiu) – Cascioarele (judetul Calarasi), peste 7,5 tone;
 DN 5B Giurgiu – Ghimpati (din judetul Giurgiu), peste 7,5 tone;
 DN 7C intre kilometrii 57 si 104 (in zona localitatii argesene Arefu), peste 7,5 tone. De precizat ca pe acest drum, sectorul cuprins intre km 104 (Piscu Negru) si km 130+800 (Balea Cascada) este inchis, in fiecare an, in perioada 1 noiembrie – 31 iunie.

CNADNR recomanda participantilor la trafic sa evite zonele afectate de zapada si viscol. Daca totusi nu se poate evita deplasarea in aceste zone, recomandam ca participantii la trafic sa nu plece la drum fara a avea autovehiculele echipate corespunzator pentru conditiile de iarna (anvelope de iarna, lanturi antiderapante, combustibil, paturi, saculet cu material antiderapant, alimente, apa, etc.). 

De asemenea, soferii sunt sfatuiti sa evite zonele afectate de zapada si viscol. Daca totusi nu se poate evita deplasarea in aceste zone, soferii sunt rugati sa nu plece la drum fara a avea autovehiculele echipate corespunzator pentru conditiile de iarna (anvelope de iarna, lanturi antiderapante, combustibil, paturi, saculet cu material antiderapant, alimente, apa, etc.).

De asemenea, CNADNR roaga participantii la trafic sa se informeze inainte de plecarea la drum asupra starii retelei de drumuri nationale la Dispeceratul Comandamentului Central de Iarna, la numerele de telefon 021/9360, TEL VERDE 0800.80.9360 sau de pe pagina de web a Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania SA (www.cnadnr.ro/ Situatia Drumurilor Nationale).