DSP Constanta: Calitatea apei de pe litoralul ROMANESC este EXCELENTA

Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica din Constanta au anuntat, vineri, ca probele recoltate pana in prezent din APELE Marii Negre, pe teritoriul litoralului romanesc, sunt in conformitate cu legislatia in vigoare, iar calitatea apei este “EXCELENTA”.

“DSP Constanta a inceput monitorizarea calitatii APEI de imbaiere in acest sezon pe litoral din data de 15 mai. Pana in prezent toate probele recoltate s-au incadrat in valoarea de referinta a standardului, in conformitate cu legislatia europeana si romaneasca in vigoare”, spun reprezentantii DSP Constanta intr-un comunicat transmis vineri.

Citeste si: MAE: APA MARII DIN BULGARIA PREZINTA RISCUL SA FIE INFECTATA CU VIRUSUL HEPATIC A

Acestia mai precizeaza ca rezultatele probelor recoltate din APA marii sunt afisate pe site-ul Directiei de Sanatate Publica din Constanta.

Conform ultimului raport intocmit de specialistii DSP Constanta pentru perioada 23 – 27 iunie, calitatea APEI DE MARE in zona Mangalia, care cuprinde statiunile Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai si Vama Veche, este “EXCELENTA”.

Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica mai spun ca, in urma unei solicitari a Ministerului Sanatatii facute ca urmare a alertei privind posibila contaminare a APEI MARII cu virusul hepatic A in zona litoralului bulgaresc, a fost suplimentata recoltarea de probe de apa de mare in zona limitrofa frontierei cu Bulgaria. Astfel, o echipa de inspectori sanitari a mers pentru a recolta probe din ape marii in zonele Vama Veche, 2 Mai, Mangalia si Saturn, rezultatele urmand sa fie prezentate dupa analizarea acestora.

Citeste si: ANAT, ANUNT IMPORTANT DESPRE STAREA STATIUNILOR SI HOTELURILOR DIN BULGARIA

De asemenea, conform sursei citate, din datele inregistrate la Serviciul de internari al Spitalului de Boli Infectioase Constanta, in ultimile cinci zile nu s-au inregistrat cazuri de suspiciune de hepatita de tip A la turisti sau localnici din zona litoralului romanesc.

Sursa foto: litoral.cugetliber.ro