DUANE BUTCHER: CORUPTIA este, in continuare, o problema in ROMANIA

DUANE BUTCHER, a declarat, insarcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA, miercuri seara la TVR 1, ca Romania a inregistrat rezultate extrem de bune in COMBATEREA CORUPTIEI, dar LUPTA nu s-a incheiat si acest fenomen este in continuare o PROBLEMA.

Rugat sa comenteze declaratiile vicepresedintelui Joe Biden privind lucrurile care mai sunt de facut in lupta impotriva coruptiei si reactia guvernului roman care a precizat ca acest tip de discurs este tinut in toate tarile din Europa de Est, Duane Butcher a precizat ca nu este “tocmai bine” sa se faca astfel de afirmatii.

Citeste si: Duane Butcher: BIDEN vine in Romania si pentru continuarea COMBATERII CORUPTIEI 

“Atat vicepresedintele JOE BIDEN, cat si secretarul asistent VICTORIA NULAND au definit COMBATEREA CORUPTIEI drept unul dintre scopurile principale ale politicilor Americii fata de intreaga Europa Centrala. Si, din foarte multe puncte de vedere, ROMANIA a fost un exemplu in ceea ce priveste COMBATEREA CORUPTIEI. In plus, institutiile infiintate in ROMANIA in ultimii ani au inregistrat rezultate extrem de bune. Si cred ca nu este tocmai bine pentru ROMANIA sa spuna: ei bine, nu este problema noastra, toti se confrunta cu ea. Vreau sa spun ca este si problema Romaniei, dar cred ca vor fi tari care vor privi spre ROMANIA in ceea ce priveste bunele practici, pentru a invata cum sa abordeze aceasta problema”, a declarat, la TVR1, DUANE BUTCHER.

Citeste si: Duane Butcher, despre numirea unui ambasador american la Bucuresti: Vom avea un proces foarte minutios de alegere 

“Nimeni n-a eradicat CORUPTIA complet pana acum, problema este cum reusim sa gestionam aceasta CORUPTIE si sa ne asiguram ca o minimizam. Cred ca ROMANIA este deja pe drumul cel bun. E important ca lupta sa continue. Stiti, nu am terminat inca. E important ca acest avant sa fie continuat”, a spus BUTCHER.

Sursa foto: jurnalul.ro