Dublu atentat in ANKARA: Guvernul a decretat trei zile de DOLIU NATIONAL

Guvernul islamo-conservator turc a decis sa decreteze trei zile de doliu national dupa dublul atentat comis sambata la Ankara, soldat cu cel putin 86 de morti si aproape 200 de raniti, a anuntat premierul turc Ahmet Davutoglu, citat de agentiile internationale de presa, scrie Agerpres.

“Am decis sa decretam trei zile de doliu national”, a declarat primul ministru turc, intr-o conferinta de presa, potrivit AFP.

Dublul atentat care a vizat sambata la Ankara o manifestatie pentru pace a fost comis foarte probabil de doi atentatori sinucigasi, a specificat Ahmet Davutoglu.”Exista probe concludente care demonstreaza ca acest atac a fost comis de doi kamikaze”, a subliniat premierul turc, in fata presei.

SUA au condamnat sambata atacul “terorist oribil” din Turcia. “Statele Unite condamna cu fermitate atacul terorist de astazi—sambata — la Ankara, in Turcia. Faptul ca acest atac a avut loc inaintea unei adunari pentru pace subliniaza perversiunea celor care sunt responsabili”, a afirmat Casa Alba, intr-un comunicat.

CITESTE SI: TURCIA: Doua EXPLOZII produse langa gara centrala din ANKARA s-au soldat cu 86 de MORTI si 126 de RANITI. Reactia lui Erdogan. VIDEO UPDATE

“Daca indiciile de atacuri teroriste se confirma, este vorba atunci de un act cat se poate de las, indreptat direct impotriva drepturilor civice, democratiei si a pacii”, a declarat si cancelarul german Angela Merkel, intr-un mesaj premierului turc. Ea si-a exprimat convingerea ca “guvernul turc si intreaga societate turca vor opune un raspuns de hotarare si democratie terorii”.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS condamna ATACURILE care au avut loc la ANKARA

“Este vorba in mod evident pentru autori de a crea un climat de teama si de intimidare inainte de alegeri, precum si de a atata ura si discordia”, a afirmat, la randul sau, ministrul german al afacerilor externe, Frank-Walter Steinmeier intr-un comunicat separat.