DUMA de STAT a ratificat ANEXAREA Crimeii la Federatia Rusa

DUMA de STAT (n.red. Parlamentul de la Moscova) a ratificat, joi, documentul care oficializeaza anexarea peninsulei Crimeea la Federatia Rusa. Practic votul a fost o simpla formalitate, asa cum era de asteptat, informeaza presa din Rusia.

Vineri urmeaza si votul din Camera Superioara, insa si acesta va fi unul care nu va creea emotii in ceea ce priveste alipirea  Crimeii la Federatia Rusa.

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a aprobat marti un document referitor la anexarea Crimeii, dupa ce luni seara Moscova recunoscuse oficial independenta acestei regiuni din Ucraina.

Citeste si: PUTIN: Crimeea a fost si ramane parte integranta a Rusiei 

Crimeea si-a declarat independenta fata de Ucraina, duminica trecuta, in urma unui referendum al carui rezultat in favoarea acesteia a fost unul covarsitor, de peste 90%. 

Guvernul din Kiev a declarat ca nu recunoaste rezultatele scrutinului. Parlamentul ucrainean a aprobat mobilizarea partiala a 40.000 de rezervisti, ca raspuns la ceea ce numeste “o situatie de razboi”. Statele Unite si Uniunea Europeana au declarat votul ilegal si au initiat sanctiuni impotriva unor cetateni rusi si ucraineni.

Sursa foto: bbc.co.uk