DUMA de STAT din RUSIA ar putea solicita GERMANIEI reparatii de RAZBOI

Un grup de lucru insarcinat cu ESTIMAREA PAGUBELOR cauzate de GERMANIA prin atacarea fostei UNIUNI SOVIETICE in anul 1941 urmeaza sa fie infiintat in DUMA de STAT, Camera inferioara a Parlamentului rus, a declarat marti pentru cotidianul Izvestia deputatul Mihail Degtearev.

“De fapt, GERMANIA nu a platit fostei UNIUNI SOVIETICE reparatii pentru distrugerile si atrocitatile din timpul Marelui Razboi pentru Apararea Patriei”, a declarat pentru Izvestia Mihail Degtearev, un membru al Partidului Liberal Democrat din RUSIA.

CITESTE SI: Ideologul lui Putin: Este necesar un “imperiu eurasiatic” dominat de Rusia din care sa faca parte inclusiv Romania

“Desi cu aliatul nostru – R.D.G. (Republica Democrata Germana) – s-a incheiat dupa RAZBOI o intelegere de incetare a platilor de reparatii, cu R.FG. si indeosebi dupa reunificarea Gerrmaniei astfel de intelegeri nu s-au semnat, ceea ce inseamna ca problema ramane deschisa si extrem de actuala”, a justificat el acest demers.

“In plus, GERMANIA continua sa aduca prejudicii RUSIEI, promovand sanctiuni ilegale in UE”, a continuat deputatul rus.

CITESTE SI: MIHAIL GORBACIOV avertizeaza cu privire la izbucnirea unui RAZBOI NUCLEAR 

De curand, noul premier grec Alexis Tsipras a promis la randul sau ca va cere Germaniei sa plateasca despagubiri pentru un imprumut acordat de Grecia in 1942, la presiunea nazistilor.

Sursa foto: timpul.md