Duminica incepe FESTIVALUL “GEORGE ENESCU”. Cele mai importante informatii

FESTIVALUL “GEORGE ENESCU” incepe duminica. Nume mari ale muzicii clasice mondiale vin la Bucuresti, dar vom avea parte si de evenimente menite sa-l apropie pe George Enescu de publicul larg: proiectii in aer liber ale concertelor, expozitii si chiar un traseu prin Capitala pe urmele marelui compozitor. TELEVIZIUNEA ROMANA va transmite in direct spectacolele, dar si emisiuni dedicate festivalului international.

De duminica seara, timp de trei saptamani, iubitorii de muzica sunt asteptati la Festivalul Enescu. Regalul muzical e peste tot: in salile marilor concerte, dar si in CINEMATOGRAFELE in care acestea vor fi transmise, in PIATA FESTIVALULUI, in fata TELEVIZOARELOR sau pe INTERNET.

Patru din cele mai bune orchestre la nivel mondial vor concerta la festival, printre care, in premiera, celebra orchestra a FILARMONICII DIN BERLIN. Cea mai bine cotata violonista a momentului, Sophie Anne Mutter, va canta Vivaldi, iar dirijorul Zubin Mehta revine pe scena festivalului cu Simfonia a IX-a a lui Mahler.

Deschiderea o vor face, duminica, ORCHESTRA DE TINERET A ROMANIEI, alaturi de nume mari ale muzicii internationale.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS VA FI PREZENT LA DESCHIDEREA FESTIVALULUI GEORGE ENESCU

Unii dintre cei mai importanti muzicieni ai momentului, precum ALEXANDRU TOMESCU, CRISTIAN MANDEAL sau TIBERIU SOARE figureaza si pe afisul festivalului. 

In Piata Festivalului din fata Ateneului vor avea loc zilnic CONCERTE GRATUITE. In weekend, concertele festivalului vor fi PROIECTATE in zona BULEVARDULUI UNIRII din Capitala. Cei mici sunt invitati la TEATRUL ODEON la spectacolul “Copilaria lui Enescu” sau vor putea invata sa confectioneze viori.

Aproximativ 2.500 de artisti straini si 500 de artisti romani vor veni la editia din 2015 a Festivalului “George Enescu”, cel mai mare eveniment cultural international organizat de Romania si cel mai puternic promotor al creatiei si valorilor marelui compozitor roman, intrat in patrimoniul mondial, George Enescu.

Cea de-a XXII-a editie a Festivalului International “George Enescu” se va desfasura intre 30 august si 20 septembrie si va aduce in Capitala artisti si formatii de nivel mondial care vor concerta pe scenele bucurestene timp de 22 de zile, la Sala Palatului si Ateneul Roman din Bucuresti, gazduind 58 de concerte in sali, precum si multe alte evenimente in aer liber.

Sursa foto: antena3