Duminica NEAGRA pe soselele Romaniei

Cinci persoane au murit si alte 18 au fost grav ranite, duminica, in urma unor accidente rutiere care au avut loc pe mai multe drumuri din tara.

Astfel, inca de la primele ore ale zilei, politistii au anuntat ca un barbat a murit si cinci persoane au fost ranite intr-un accident rutier petrecut, in noaptea de sambata spre duminica, pe DN 2A, intre localitatile constantene Ovidiu si Mihail Kogalniceanu.

Potrivit Serviciului Politiei Rutiere (SPR) Constanta, din cauza neatentiei, o soferita in varsta de 24 de ani a patruns cu rotile de pe partea dreapta a masinii pe acostamentul din piatra al soselei, pierzand controlul directiei. A intrat apoi pe contrasens si in coliziune cu un autovehicul condus regulamentar din sens opus. In urma izbiturii, masina condusa de tanara de 24 de ani a parasit soseaua si s-a rasturnat pe camp. Un barbat in varsta de 30 de ani care se afla in dreapta tinerei a murit iar soferita si doi pasageri au fost raniti. Alte doua persoane, din al doilea autoturism implicat in accident, au fost si ele ranite.

Cei cinci raniti au suferit politraumatisme si au fost transportati cu ambulanta la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta.

De asemenea, cinci persoane au fost ranite, duminica dimineata, intr-un accident rutier produs pe DN 14, in afara localitatii sibiene Atel. Cauza accidentului este neacordarea de prioritate.

Un tanar de 26 de ani si-a pierdut si el viata si alti trei au fost grav raniti si au ajuns la Spitalul Judetean de Urgenta din Ramnicu Valcea, in urma unui accident rutier petrecut sambata spre duminica noaptea, la cota 1.600, pe drumul Horezu — Varful lui Roman. Drumul, in lungime de 8 km., care urca la cota 1600, la statiunea Varful lui Roman, nu este asfaltat iar cand conditiile meteo sunt nefavorabile se circula cu dificultate pe serpentine.

Un barbat in varsta de 21 de ani, care conducea un moped pe DN 7, si-a pierdut viata, duminica, pe raza comunei Paulis, judetul Arad, in urma efectuarii unei manevre de intoarcere fara a se asigura in prealabil.

CITESTE SI: ACCIDENT cu 3 masini in BAIA MARE: Angajati SRI, implicati in carambol

O persoana a murit si alte trei au ajuns la spital, duminica, in urma unui accident rutier produs pe DJ 176, a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Suceava, Ionut Epureanu. Accidentul s-a produs pe raza comunei Moldovita. O tanara in varsta de 23 de ani, in timp ce conducea un autoturism VW Golf din directia Moldovita spre Vatra Moldovitei, intr-o curba, a pierdut controlul volanului si a intrat cu autoturismul intr-un copac. Din cauza impactului puternic, masina s-a rasturnat in paraul Hauceni, la o diferenta de nivel de peste 3,5 metri. In urma accidentului, toate cele patru persoane din autoturism au fost ranite. La fata locului au ajuns mai multe ambulante care au preluat victimele si le-au transportat la spital. Din cauza ranilor grave, tanara care se afla la volan a decedat in drum spre spital. Celelalte trei persoane au ajuns cu rani la Spitalul Judetean de Urgenta Suceava.

Un barbat a murit, alti doi au fost grav raniti si trei barbati au suferit rani usoare in urma unui accident rutier produs duminica pe DN 65 (E574). In accident au fost implicate doua autoturisme care s-au lovit frontal, intr-o curba, in zona Negreni (sat al orasului Scornicesti, judetul Olt), in conditii de carosabil umed si ploaie. In cele doua masini implicate in accident se aflau sase persoane, toti barbati, cel mai tanar avand 26 de ani, si cel mai varstnic 80 de ani. Octogenarul se afla in momentul accidentului pe bancheta din spate a masinii inmatriculate in Arges si in urma ranilor suferite a decedat. La fata locului au intervenit patru echipaje de Ambulanta, un echipaj de descarcerare al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) si un elicopter SMURD de la Craiova. Echipajele de Ambulanta si de la SMURD sosite la locul accidentului au gasit barbatul de 80 de ani in stop cardio-respirator, politraumatizat, au efectuat manevre de resuscitare, insa acesta a fost declarat decedat. In stare foarte grava a fost gasit si un barbat in varsta de 60 de ani, care prezenta traumatism toracic si de coloana lombara si a fost transportat cu elicopterul SMURD la Spitalul de Urgente din Craiova.