DUMITRU DRAGOMIR, audiat la DIICOT in dosarul FRF. Reactia fostul sef de la LPF

DUMITRU DRAGOMIR, fost sef al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), s-a prezentat, miercuri dimineata, la sediul DIICOT pentru a fi audiat de procurori in cadrul dosarului in care FRF este acuzata de volatilizarea unui milion de dolari. MITICA de la LIGA le-a declarat jurnalistilor prezenti ca nu stie in ce calitatea a fost citat.

UPDATE 10.30: DUMITRU DRAGOMIR a parasit sediul DIICOT, spunandu-le jurnalistilor ca “M-au intrebat (procurorii – n.red.) ce s-a discutat in Comitetele Executive, ce hotarari s-au luat. La unele am fost, la unele nu am fost. Am jurat ca spun adevarul si am spus adevarul. Nici nu puteam sa mint, ca eu uit. M-au intrebat de alte probleme, dar de milionul asta nu m-a intrebat nimeni. M-au intrebat cum se proceda in Comitetele Executive, dar de restul pe mine nu m-au intrebat. Cine putea sa aduca bani de la FIFA sau de la UEFA decat Mircea Sandu? Daca nu aducea el bani nu se facea baza. Dar orice faci bine in Romania… Eu eram cam in contra cu federatia, eram singurul care mai bagam piciorul pe frana. Eu zic ca Mircea Sandu a facut lucruri bune. Aici vii cand te cheama, pleci daca iti mai dau drumul. Bai am fost dragut, gata.”

STIRE INITIALA

“Am primit un telefon si mi s-a comunicat ca trebuie sa ma prezint aici (n.red. la sediul DIICOT) la noua dimineata. Nu stiu despre ce este vorba. O sa va spun cand ies. Nici macar nu stiu ce calitate am. Dar eu nu cred nimic pana nu vad cu ochii mei. Nu stiu absolut nimic”, a declarat MITICA DRAGOMIR.

Procurorii de la structura centrala a DIICOT vizeaza fapte din perioada 2010-2012, cand a fost constituit un GRUP INFRACTIONAL prin care s-a urmarit insusirea sumei de peste un MILION de DOLARI provenite din FINANTAREA Federatiei Romane de Fotbal (FRF) de catre FIFA, bani care au fost supusi unui proces de reciclare, fiind tranferati succesiv prin conturile mai multor persoane juridice si fizice.

CITESTE SI: DIICOT ZGUDUIE FRF: REACTII MIRCEA SANDU SI IULIU MURESAN. CARE ESTE TINTA FINALA A PROCURORILOR. UPDATE

Jurnalistii de la Prosport au dezvaluit ca punctul central al investigatiilor e reprezentat de costurile de construire a bazei de pregatire a Federatiei Romane de Fotbal (FRF), situata la Buftea, iar tinta este chiar MIRCEA SANDU, fostul presedinte FRF. Totul a pornit de la o ancheta publicata de jurnalistii de la ProSport.

Baza de la Buftea a fost ridicata de federatie intre 2009 si 2011, in mandatul lui MIRCEA SANDU, cu bani din diverse proiecte de la FIFA si UEFA, potrivit Prosport. UEFA a alocat 2,5 milioane de euro din costul total, prin proiectul Hattrick. La inaugurarea bazei a participat si presedintele FIFA, Sepp Blatter.

Sumele de constructie si de proiectare sunt considerate nejustificate de procurorii DIICOT. Doar hotelul din interiorul bazei a costat 2,4 milioane de euro, dintre care costurile de proiectare s-au ridicat la suma uriasa de 600.000 de euro. Procurorii considera ca o firma de proiectare din occident poate realiza un proiect similar cu o suma de 20 ori mai mica.

Anchetatorii mai sustin ca terenurile artificiale din interiorul bazei au avut un cost nejustificat. Unul dintre terenuri a costat 500.000 de euro plus TVA, in conditiile in care pretul pietei nu depaseste 250.000 de euro. Pretul de constructie la gazonul sintetic a fost de 64,5 euro pe metru patrat in conditiile in care cel mai scump gazon era de 25 de euro pe metru patrat.

Constructia bazei a fost incredintata firmei SC Baran Romania SRL, o societate din Israel reprezentata legal de Sharon Zaid Hanan. Oferta firmei a sosit cu doar 4 zile inainte de semnarea contractului. Dupa inaugurare, baza a fost administrata in mod oficial de MIRCEA SANDU. Fostul presedinte al FRF nu a fost deocamdata citat de procurori.

Vom reveni cu amanunte.

Sursa foto: sport