DUMITRU DRAGOMIR, CONDAMNAT la 7 ANI de INCHISOARE cu EXECUTARE. REACTIA fostului sef de la LPF. UPDATE

DUMITRU DRAGOMIR, fost presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, a fost condamnat, joi, la sapte ani de INCHISOARE cu EXECUTARE, in dosarul DREPTURILOR TV, informeaza televiziunile de stiri. Sentinta nu este una definitiva si poate fi atacata cu apel.

UPDATE: “Vor sa ma bage la puscarie total nevinovat! Avem dreptul la recurs, o sa vedem decizia si asta e. O sa fac recurs, nu e definitiva decizia”, a spus DUMITRU DRAGOMIR intr-o scurta interventie telefonica la postul B1 TV.

MITICA DRAGOMIR a fost condamnat joi de TRIBUNALUL BUCURESTI – in prima instanta – la 7 ani de INCHISOARE cu EXECUTARE pentru EVAZIUNE FISCALA si SPALARE de BANI intr-un dosar legat de drepturile de televizare a meciurilor din Liga Profesionista de Fotbal (LPF).

Magistratii au hotarat si recuperarea sumei de 1,3 milioane de euro de la MITICA DRAGOMIR precum si mentinerea sechestrului asigurator pe diferite bunuri ale fostului presedinte al LPF.

Pe 1 iulie 2011, condusa de DUMITRU DRAGOMIR, Liga Profesionista de Fotbal a cedat drepturile de televizare din Liga 1 cu ajutorul firmei Capital Properties, detinuta de Mihai Corbu, apropiat al lui Adrian Tarau din partea RCS-RDS. Firma a incasat astfel un comision de 2,8 milioane de euro.

Pe 6 iulie 2011, Gigi Becali a contestat comisionul incasat de firma Capital Properties, sustinand ca DUMITRU DRAGOMIR nu a avut acceptul cluburilor. La scurt timp, DUMITRU DRAGOMIR a sustinut ca Liga poate opri 6,5% din valoarea totala a drepturilor TV, din care se va plati comisonul catre firma Capital Properties. Potrivit anchetatorilor, comisionul ar fi fost redirectionat catre alte firme, iar astfel banii ar fi fost spalati.

In paralel cu cercetarea modului in care s-a facut vanzarea drepturilor de televizare, procurorii au deschis si un dosar de santaj intre Intact si RCS-RDS, in care Dan Voiculescu si directorul general Antena TV Group au fost trimisi in judecata pe 1 octombrie 2013, alaturi de alte persoane din trust.

Ei sunt acuzati ca au folosit institutiile media din trustul Intact pentru santaj cu scopul obtinerii de foloase materiale ilicite insemnate. Conform rechizitoriului, procurorii au retinut ca in perioada 16 aprilie – 21 mai 2013 Alexandrescu a folosit in mod repetat si gradual acte de constrangere asupra unui actionar al unei societati comerciale (parte vatamata), amenintandu-l cu darea in vileag a unor presupuse fapte de coruptie, astfel incat sa il determine sa urmeze conduita impusa de inculpat.

Reamintim ca aceasta este a doua sentinta de INCHISOARE pe care o primeste DUMITRU DRAGOMIR dupa cea cu SUSPENDARE din DOSARUL DEZAFILIERII UNIVERSITATII CRAIOVA.

Vom reveni cu amanunte.

Sursa foto: sport