DUMITRU DRAGOMIR va fi JUDECAT in STARE de LIBERTATE! DECIZIA este DEFINITIVA

DUMITRU DRAGOMIR, fostul presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) va fi JUDECAT in STARE de LIBERTATE. DECIZIA magistratilor de la CURTEA de APEL Bucuresti este DEFINITIVA, judecatorii respingand contestatia formulata de procurorii DNA in cazul fostului oficial din fotbalul autohton.

In data de 7 aprilie, DUMITRU DRAGOMIR a fost RETINUT pentru 24 de ore de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) in DOSARUL COMISIONUL alaturi de alti doi acuzati, MIHAI CORBU si RADU ARHIRE.

Ultimii doi au fost arestati preventiv pentru 30 de zile, in timp ce DUMITRU DRAGOMIR a fost eliberat si urma sa fie cercetat in stare de libertate pentru EVAZIUNE FISCALA, DELAPIDARE si SPALARE DE BANI. Procurorii DNA au depus CONTESTATIE la decizia judecatorilor, iar astazi magistratii de la CAB au decis respingerea acesteia.

Citeste si: DOSARUL LPF: Dumitru Dragomir a fost RETINUT. Cati ani de inchisoare risca fostul sef al LPF. UPDATE 

“Din datele si probele administrate in cauza rezulta indicii rezonabile ca in perioada 2011 – 2013, patrimoniul Ligii Profesioniste de Fotbal a fost prejudiciat cu suma de 3.000.000 EURO, prin crearea unui circuit fictiv de intermediere a vanzarii unor pachete din drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal, in conditiile in care vanzarea reala s-a realizat prin negociere directa (fara intermediari) intre reprezentantii Ligii Profesioniste de Fotbal si reprezentantii societatii castigatoare. 

De asemenea, rezulta indicii rezonabile ca suma de bani a fost spalată printr-un circuit fictiv in care sant implicate mai multe societati comerciale. In cauza s-a inceput urmarirea penală. Activitatile au fost desfasurate beneficiind de sprijinul tehnic de specialitate al Serviciului Roman de Informatii si A.N.A.F. – Directia Generala Antifrauda Fiscala. Facem precizarea ca inceperea urmariri penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”, se arata in motivarea procurorilor DNA.

Sursa foto: gsp.ro