DUMITRU ILIESCU, fost sef al SPP, era intermediarul legaturii dintre HREBENCIUC si DNA. UPDATE

Generalul in rezerva DUMITRU ILIESCU, fost sef al Serviciului de Paza si Protectie (SPP), era intermediarul legaturii dintre deputatul Viorel Hrebenciuc si Directia Nationala Anticoruptie, informeaza procurorii anticoruptie, citati de postul B1 Tv.

UPDATE 15.05: DUMITRU ILIESCU este la randul sau URMARIT PENAL in dosarul in care sunt URMARITI PENAL VIOREL HREBENCIUC si DAN SOVA, generalul in rezerva fiind deja citat de procurorii anticoruptie la sediul DNA, informeaza postul B1 Tv.

Potrivit sursei amintite, generalul Dumitru Iliescu era in legatura cu „cartita” de la DNA.

Dumitru Venicius Iliescu este general (cu 4 stele) care a indeplinit functia de director al Serviciului de Protectie si Paza (SPP) in perioada 7 mai 1990 – 21 noiembrie 1996. Dupa revenirea la conducerea Romaniei a lui Ion Iliescu, Dumitru Iliescu a fost numit in aprilie 2001 in functia de consilier de stat la Guvernul Romaniei, fiind rechemat in activitate pe 12 martie 2002. Presedintele Iliescu l-a inaintat apoi la gradele de general de corp de armata (cu 3 stele) la 15 aprilie 2003 si general (cu 4 stele) la 21 octombrie 2004. Inainte de plecarea de la Cotroceni a presedintelui Ion Iliescu, el l-a trecut in rezerva la data de 21 decembrie 2004 pe generalul cu patru stele Dumitru Iliescu, cu pensie de serviciu anticipata.

CITESTE SI: DAN SOVA este URMARIT PENAL in dosarul lui VIOREL HREBENCIUC. UPDATE 

“Suspectul Hrebenciuc Viorel, vicepresedintele Camerei Deputatilor, ar fi intreprins demersuri pentru a obtine informatii cu privire la anchetele penale derulate la nivelul Directiei Nationale Anticoruptie fata de persoana sa, promitand in schimb ca va determina diversi functionari publici, asupra carora are influenta sau lasa sa se creada ca are influenta, sa isi indeplineasca indatoririle de serviciu, in asa fel incat sa obtina pentru persoanele care il ajuta cu astfel de informatii diverse foloase necuvenite”, se arata intr-un comunicat al procurorilor DNA.

Potrivit DNA, anterior datei de 13 august 2014, Hrebenciuc i-a solicitat unei persoane, fost sef al unei structuri de protectie, sa obtina date referitoare la emiterea unor mandate de supraveghere tehnica prin care s-a dispus interceptarea comunicatiilor, durata unor astfel de mandate, daca exista posibilitatea de a fi prelungite masurile de supraveghere tehnica, precum si institutia care a solicitat emiterea unor astfel de mandate, respectiv Directia Nationala Anticoruptie sau Serviciul Roman de Informatii.

Ulterior, la data de 13 august 2014, persoana respectiva i-ar fi precizat lui Viorel Hrebenciuc ca are posibilitatea reala de a obtine aceste informatii prin intermediul unui angajat care activeaza in cadrul DNA.

CITESTE SI: DNA: HREBENCIUC este URMARIT PENAL pentru TRAFIC de INFLUENTA. UPDATE

Cu aceeasi ocazie, persoana solicitata i-ar fi spus lui Hrebenciuc ca i-a cerut angajatului sa obtina astfel de informatii, iar acesta i-a comunicat ca Hrebenciuc a fost si este interceptat in baza unui mandat de supraveghere tehnica, emis la solicitarea DNA.

Totodata, persoana solicitata l-ar fi asigurat pe Hrebenciuc ca, prin intermediul angajatului DNA, poate sa obtina in continuare informatii cu privire la evolutia dosarelor in care acesta este cercetat, dar si alte dosare penale de interes, sens in care Hrebenciuc i-a propus intensificarea contactelor pentru transmiterea acestor date ce nu sunt destinate publicitatii.

Sursa foto: realitatea.net