Dunarea a DEPASIT la Braila cu 31 de centimetri COTA DE INUNDATIE

Dunarea a DEPASIT joi, in Portul Braila, cu 31 de centimetri COTA DE INUNDATIE, la un debit de 13.220 metri cubi/secunda si, potrivit directorului Sistemului de Gospodarire a Apelor (SGA) Braila, Adrian Turiac, prognoza arata ca fluviul va incepe sa scada usor in zilele urmatoare.

Toate digurile de pe teritoriul judetului Braila sunt in faza a treia de aparare, cu apa pana la trei sferturi din inaltimea coronamentului, iar pe sectoarele din Insula Mare si Terasa Brailei, unde au aparut fisuri, se actioneaza cu material geotextil, folie de polietilena si saci de nisip cu balast.

Citeste si: COD PORTOCALIU de inundatii pe Dunare. Sunt vizate noua judete

Drumul din pamant care face legatura cu localitatile Marasu si Frecatei din Insula Mare a Brailei, unde traiesc aproximativ 5.000 de oameni, este protejat cu saci de nisip pe o parte si pe cealalta.

Circulatia vaselor pe Dunare se face cu restrictii de viteza, pentru a se evita producerea valurilor, iar pe bacuri sunt acceptate doar masini cu greutatea maxima de 7,5 tone.

Citeste si: MEHEDINTI: Circulatia navelor pe DUNARE, restrictionata in zona Cazanelor Mari si Mici

Proprietarii pontoanelor ancorate in Portul Braila si-au ridicat pasarelele care fac legatura cu malul, cu cel putin jumatate de metru.

Dunarea involburata a adus la mal tone de gunoaie, bidoane de plastic, trunchiuri de copaci si animale moarte.

Sursa foto: infobraila.ro