Dunarea, poluata cu petrol. Firma vinovata, amendata cu 100 000 lei

Dunarea a fost poluata cu produse petroliere! Firma de prelucrare a metalelor Forsev din Drobeta Turnu Severin este responsabila pentru deversare.

Produsele petroliere s-au scurs in Dunare prin canalizarea platformei industriale, potrivit Romania TV, care citeaza Mediafax. Pata de petrol a fost depistata duminica trecuta, in apropierea Portului Comercial din Drobeta Turnu Severin. Astfel, firma vinovata pentru deversare a fost amendata de catre inspectorii de la Garda de Mediu Mehedinti cu suma de 100.000 lei.

Initial, angajatii Sistemului de Gospodarire a Apelor Romane Mehedinti (SGA) au incercat sa rezolve problema cu materiale biodegradabile, insa nu au putut opri poluarea. Asadar, acestia au construit ulterior, in zona canalului deversor, un baraj de circa 40 de metri, format din saci umpluti cu produse biodegradabile, pentru a stopa extinderea produselor petroliere.

Din fericire, situatia este tinuta sub control, fara ca flora si fauna sa fie afectate, a informat Catalin Tutilescu, seful Garzii de Mediu.

“Nu putem sa vorbim de un dezastru ecoloic, situatia a fost si este de la bun inceput sub control”, a spus Magda Dinca, purtatorul de cuvant al Apelor Romane Mehedinti.

Sursa foto: stirileprotv.ro