Dundar Abdulkerim Osmanoglu, ultimul moștenitor al tronului Imperiului Otoman a murit

Dundar Abdulkerim Osmanoglu, ultimul moștenitor al tronului fostului Imperiu Otoman, a murit la vârsta de 90 de ani. Anunțul decesului a fost făcut de familia acestuia, informează Daily Sabah.

“Tată al familiei și al dinastiei otomane, unchiul nostru, Prințul Dundar Abdulkerim Osmanoglu, a murit în Damasc, Siria”, se arată în anunțul de pe Twitter.

Dundar Abdulkerim Osmanoglu s-a născut în Siria, la Damasc, după ce părinții lui au fost exilați din Turcia odată cu abolirea califatului, în 1924.

Dundar Abdulkerim Osmanoglu a fost nepotul prințului Mehmet Selim Efendi, fiul lui Abdulhamid al II-lea, sultanul otoman legendar căruie i se atribuie prelungirea existenței imperiului otoman mult după anii săi de glorie de la finalul secolului 19.

Dundar Abdulkerim Osmanoglu a devenit liderul familiei de descendenți, după moartea lui Osman Bayezid Osmanoglu, nepotul Sultanului Abdulmecid I, în 2017. Descendenții dinastiei otomane sunt răspândiți prin toată lumea, după ce prăbușirea imperiului, în 1924, a coincis cu trimiterea lor în exil.

Sursa foto: twitter