Dupa aproape 3 ani, avem AMBASADOR AMERICAN la BUCURESTI

SENATUL Statelor Unite ale Americii l-a confirmat pe diplomatul HANS G KLEMM în functia de AMBASADOR AL SUA LA BUCURESTI, dupa ce din decembrie 2012 misiunea diplomatica americana a fost condusa de un Insarcinat de Afaceri.

Hans Klemm, audiat în Comisia senatoriala pentru Relatii Externe pe 22 iulie, a primit confirmarea Senatului miercuri seara (joi dimineata, ora Romaniei), prin VOT DESCHIS. Comisia pentru Relatii Externe a Senatului SUA a acordat, pe 29 iulie, aviz favorabil numirii lui Hans Klemm în functia de ambasador american în Romania.

CITESTE SI: Soldatii ROMANI vor participa la AMPLE MANEVRE MILITARE conduse de SUA in VESTUL UCRAINEI

Romania este un “PRIETEN” si un “PARTENER STRATEGIC” al Statelor Unite, a declarat, Hans Klemm pe 22 iulie, în fata membrilor Comisiei pentru Relatii Externe a Senatului SUA, angajandu-se sa consolideze RELATIILE BILATERALE si sa sustina EFORTURILE ANTICORUPTIE.

Ultimul ambasador american in Romania a fost MARK GITENSTEIN, in perioada august 2009 – decembrie 2012. Dupa plecarea lui GITENSTEIN, DUANE BUTCHER a preluat practice conducerea misiunii, din functia de INSARCINAT CU AFACERI ad-interim.

Sursa foto: jurnalul