După arestarea fiului lui El Chapo un întreg oraș a fost sub asediu! S-au dus lupte ca în filme pentru a-l elibera! Video

Lupte ca în filme au avut loc, joi, pe străzile orașului Culiacan, Mexic, unde forțele de ordine au reușit să-l aresteze pe unul dintre fiii lui El Chapo, Ovidio Guzmán López. Oameni înarmați și mascați au ridicat baricade cu camioane în flăcări și s-au luptat cu armata timp de mai multe ore, după ce fiul lui El Chapo a fost arestat în urma unei operațiuni a forțelor de ordine, scrie The Guardian.

Locuitori ai orașului sau jurnaliști au surprins luptele de stradă, oameni panicați care fug din calea gloanțelor sau mașini cu oameni înarmați cu mitraliere care patrulează străzile.

Potrivit sursei citate, cel puțin una dintre străzile orașului, care ducea spre port, a fost blocată cu o baricadă formată din camione în flăcări, în timp ce altele au fost închise de armată. Luptele au continuat ore în șir, până când ministrul Securității, Alfonso Durazo, a anunțat că Ovidio Guzmán López, unul dintre fiii faimosului baron al drogurilor aflat în închisoare în Statele Unite, a fost arestat, însă autoritățile au fost nevoite “să suspende acțiunile” pentru a proteja populația orașului.

Citește și: CONDIȚIILE DE DETENȚIE ÎN CARE ESTE ȚINUT SÂNGEROSUL TRAFICANT EL CHAPO, ÎN CELEBRA ARIPĂ “Z” A PENITENCIARULUI DIN COLORADO

Durazo a susținut că Ovidio Lopez a fost arestat după ce o patrulă cu 30 de membrii ai forțelor federale a fost atacată cu focuri de armă dintr-o casă. După ce au preluat controlul asupra situației, patru bărbați au fost arestați, printre aceștia aflându-se și fiul lui El Chapo.

Însă, la scurt timp, casa a fost înconjurată de oameni înarmați, cu „o forță mult mai mare”, iar autoritățile au decis să suspende operațiunea, a spus Durazo. Forțele de securitate au fost nevoite să-l elibereze pe Ovidio Guzman pentru a proteja viețile locuitorilor, a precizat Durazo, potrivit Reuters.

Evadare din masă din închisoare

Pe de altă parte, secretarul cu securitatea din provincia Sinaloa, Cristóbal Castañeda, a declarat, pentru un post local de televiziune, că în timpul asediului a avut loc și o evadare în masă din închisoare, între 20 și 30 de deținuți reușind să fugă din închisoare. “Le-am cerut locuitorilor să nu iasă pe străzi până când nu reușim să preluăm controlul asupra orașului”, a declarat Cristóbal Castañeda.

În aceleași timp, în media locală au apărut imagini cu fiul lui El Chapo, îmbrăcat într-un tricou albastru, cu un medalion la gât, ce pare făcută imediat după ce a fost reținut. Ovidio Guzmán López (28 de ani) este unul dintre cei patru fii ai lui Joaquin Guzman, din a doua căsnicie.

Numele acestuia este pomenit de cel al fratelui lui mai mare, Joaquín Guzmán López, într-un mandat de arestare emis de autoritățile din Statele Unite, în februarie 2019, sub acuzația de trafic de cocaină. El Chapo Guzmán a avut alte două soții și alți șase copii, cel puțin.

Sursa traducere: știrileprotv.ro