Dupa ITALIA vine SPANIA! ROMANIA va disputa un AMICAL cu campioana europeana en-titre

Selectionata de fotbal a ROMANIEI va disputa un meci amical, pe teren propriu, in compania puternicei reprezentative a SPANIEI, campioana europeana en titre, in primavara anului viitor, in cadrul pregatirilor pentru participarea la EURO 2016, informeaza FRF.

“Federatia Romana de Fotbal (FRF) are bucuria sa anunte o partida de exceptie pentru echipa nationala: pe 27 martie 2016, ROMANIEI va juca acasa, impotriva SPANIEI! ‘Tricolorii’ vor avea in fata reprezentativa care a triumfat in ultimele doua editii de Campionat European si care a castigat titlul mondial in 2010, echipa calificata, de asemenea, la Euro 2016 si pentru care au evoluat, pe durata ultimelor preliminarii, fotbalisti precum Fabregas, Pique, Mata, Sergio Ramos sau Iniesta”, precizeaza Federatia Romana de Fotbal (FRF) intr-un comunicat.

Detaliile privind ora si locul unde suporterii romani vor putea urmari meciul dintre ‘Tricolori” si echipa pregatita de Vicente del Bosque vor fi stabilite ulterior, adauga FRF, insa cel mai probabil jocul cu SPANIA se va disputa pe Arena Nationala din Capitala.

ROMANIA si SPANIA s-au intalnit pana in prezent de 15 ori, ambele formatii inregistrand cate cinci victorii, alte cinci jocuri incheindu-se nedecis. Ultima confruntare dintre cele doua formatii a avut loc pe 16 noiembrie 2006, la Cadiz, ROMANIA invingand atunci SPANIA cu 1-0, prin golul lui Ciprian Marica, din minutul 58.

De atunci, echipa SPANIEI a cucerit doua titluri de campioana Europeana (2008 si 2012), precum si primul sau titlu de campioana a lumii, in 2010, la Mondialul din Africa de Sud. ROMANIA si SPANIA s-au intalnit ultima oara intr-un meci oficial la turneul final al Campionatului European editia 1996, victoria revenind atunci ibericilor, cu 2-1.

Nationala tarii noastre, care a obtinut luna trecuta calificarea la EURO 2016, va disputa urmatorul sau meci de pregatire pe 17 noiembrie, la Bologna, in compania reprezentativei Italiei, cvadrupla campioana mondiala (1934, 1938, 1982 si 2006).

Sursa foto: frf